Viorica Dăncilă și PSD, făcuți praf în Parlamentul European

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Vicepreședintele Frans Timmermans nu a părut prea impresionat de discuțiile cu Viorica Dăncilă și a lansat astăzi în plenul Parlamentului Europen, acolo unde este și Viorica Dăncilă, un nou atac dur la adresa Guvernului PSD-ALDE care vrea să modifice legile justiției într-un mod inacceptabil și care ar întoarce România din drumul spre progres. 

"Urmărim evenimentele din România cu multă îngrijorare. Am văzut progrese substanțiale în trecut, însă lucrurile merg înapoi pentru România. Lansez încă o dată acest apel. Comisia Europeană vrea să susțină România, suntem pregătiți de colaborare. Dacă sunt adoptate fără corecții, modificările la codurile penale vor periclita autonomia justiției. 

Mulți sunt îngrijorați că modificările legilor justiției ar putea să submineze lupta împotriva corupției, îngrijorări pe care Comisia Europeană le împărtășește. Avem o abordare nepătinitoare. Aș vrea să fac o analiză:

Consiliul European prin GRECO a adoptat un raport în martie dar și raportul Comisiei de la Veneția a fost extrem de critic cu privire la modificările codurile penale. Știu că Parlamentul va fi extrem de atent la acest aviz, cum vom fi și noi la Comisie. Parlamentul României nu a dat semne că ar fi foarte interesat de critici. Comisia de la Veneția pregătește un alt aviz pe modificarea Codului Penal.

Climatul necesar pentru o reformă s-a deteriorat din cauza protocoalelor secrete dintre Parchete și SRI. Cer să se lanseze o investigație în privința acestor protocoale. Modificările legilor justiției nu trebuie însă să afecteze independența justiției. 

În ceea ce privește demiterea șefei DNA, vreau să vă reamintesc că activitatea DNA-ului a fost motivul pentru care Comisia a făcut o evaluare pozitivă la ultimul MCV. Procedurile pentru numirile procurorilor au fost elementele cheie din recomandările noastre," a spus Frans Timmermans în plenul Parlamentului European. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel