Viorica Dăncilă și-a aranjat un interviu la New York Times

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Viorica Dăncilă a plecat duminică, pentru o săptămână, în Statele Unite ale Americii, unde va avea mai multe întâlniri cu oficiali americani, dintre care cea mai importantă va fi întrevederea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence. Conform programului, Viorica Dăncilă va da vineri un interviu pentru New York Times și pentru Wall Street Journal. Duminică, cotidianul american NY Times a publicat un material în care remarcă haosul politic de la București și abordează subiectul corupției și al accederii în Spațiul Schengen.

„Românii sunt conștienți de problemele cu corupția, nu întâmplător, liderul celui mai mare partid din România și cel mai puternic politician, Liviu Dragnea, se află în închisoare pentru abuz de putere. Sunt însă și argumente că România a făcut pași importanți în lupta împotriva corupției, iar aderarea la spațiul Schengen nu ar trebui să depindă doar de corupție.", notează cotidianul american.

În articolul din New York Times este lăudată președinția „de succes" a Uniunii Europene, deținută de România și sunt remarcate numirile în poziții de top a unor oficiali de la București.

Problema aderării la Spațiul Schengen este amplu dezbătută de jurnaliștii NY Times, care îi citează pe Mircea Geoană și George Ciamba.

„O vedem ca pe o discriminare", a declarat într-un interviu George Ciamba, ministrul pentru Afaceri Europene. „Am fost solidari în criza migrației și așteptăm ca solidaritatea să fie răsplătită".

Mircea Geoană, adjunctul Secretarului General NATO, susține că problema vizelor Schengen este o chestiune politică. „Excluderea României nu este doar injustă, nu este logică. Rutele migraționiste nu traversează România."

Adevarata problemă pentru care România nu este primită în Schengen ține de exodul românilor. Însă „sunt multe prejudecăți care au legătură cu populația de etnie rromă care a părăsit România.", spune Mircea Geoană.

Cotidianul american remarcă însă haosul politic din țara noastră.

„România este un haos politic de câțiva ani. Incendiul din Colectiv a schimbat un guvern în 2015, protestele au cuprins România și mulți au considerat demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi ca o încercare de a submina justiția. Acum, Kovesi este așteptată să devină primul șef al procurorilor europeni, în ciuda faptului că guvernul de la București s-a opus.", notează NY Times, potrivit Digi 24.

Conform programului premierului Viorica Dăncilă va da un interviu pentru New York Times, vineri, conform draftului de program. De asemenea, Dăncilă mai are un interviu aranjat și pentru Wall Street Journal și se pot adăuga și publicațiile Bloomberg sau Leaders.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel