Viorica Dăncilă, EXPRIMARE bizară la Bruxelles. A INVENTAT un cuvânt (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a avut o exprimare bizară, astăzi, cu ocazia discursului susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Șeful Guvernului a spus că România va organiza un eveniment care-și propune „să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.

„Negaționalism” este un cuvânt care nu există în limba română.

De asemenea, „combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor care a fost îndeplinit de Adolf Hitler, scrie stirileprotv.ro.

„În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a spus Dăncilă, aflată la Bruxelles.

 

Guvernul României

Discursul premierului Viorica Dăncilă de la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel