Viorica Dăncilă, despre 10 august: "A fost tentativă de lovitură de stat. Nicăieri în lume nu este permis"

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă, invitată la Digi24, a declarat că pe 10 august a fost lovitură de stat. Premierul este convins că oamenii au vrut să intre în clădirea Guvernului, iar acest lucru este interzis, potrivit Vioricăi Dăncilă. 

Viorica Dăncilă: În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. Poate cei care au fost în Piața Victoriei, poate au reclamat anumite lucruri, poate aveau dreptate, nu știu acestt lucru, nu eram, eram în concediu.  Eu știu un lucru, că au încercat să intre în clădirea Guvernului României. Vă puteți uita în orice stat al Uniunii Europene, dacă cieva forțează și încearcă să intre în guvernul lor, cum ați cataloga acest lucru. 

Cosmin Prelipceanu: Știți că există clădiri în care intră protestatarii, statul nu este amenințat în niciun fel.

Viorica Dăncilă: Cu forța?

Cosmin Prelipceanu: Mai ales că acolo nu erau oameni

Viorica Dăncilă: Cu forța? Cu forța? Atunci acest lucru seamănă a anarhie. (...) Cine a greșit de o parte și de alta trebuie să plătească. Nu am nicio suspiciune. Ceea ce mi s-a părut anormal este ca să forțezi și să intri în clădirea Guvernului. Acest lucru este de neacceptat și nicăieri nu este acceptat acest lucru. (...) Pentru noi este importan ca legea să fie respectată indiferent dacă este în cadrul forțelor de ordine sau sunt cetățeni. Cei care au bătut oamenii trebuie să plătească cum trebuie să plătească și cei care au bătut-o pe jandarmeriță.(...) Nu cred că procurorii nu au acces la aceste documente. Eu sunt convinsă că ministrul de interne trebuie să facă tot posibilul și ceea ce i se permite din punct de vedere legal pentru aflarea adevărului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel