Viorica Dăncilă, contre cu un moderator Digi24: "Este ilogic ce spuneţi! - De ce?"

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video Digi 24
captura video Digi 24

Viorica Dăncilă este de părere că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ar trebui să justifice în Parlament cum a cheltuit 40 de miliarde de lei, bani pe care i-a împrumutat în două luni şi jumătate, în timp ce Partidul Social Democrat a împrumutat 79 de miliarde de lei în doi ani şi jumătate.

"Viorica Dăncilă: Eu cred ca această situaţie a fost zugrăvită de ministrul de Finanţe care nu a vrut niciodată o confruntare cu fostul ministru de Finanţe al PSD. Eu ştiu că în octombrie deficitul era de 2,8%. Noi nu am luat în calcul că va trece moţiunea de cenzură. Noi am luat în calcul că ne vom încadra în ţinta de deficit de sub 3%, ţintă de deficit pe care am respectat-o şi în 2018.

Cosmin Prelipceanu: E ilogic ce spuneţi...

Viorica Dăncilă: De ce?

Cosmin Prelipceanu: Era 2,8% cu o luna înainte de octombrie!

Viorica Dăncilă: Dacă ar exista corectitudine şi transparenţă, domnul ministru al Finanţelor ar trebui să vină şi să spună ce plăţi a făcut domnia sa în noiembrie şi decembrie? Faptul că nu vrea să meargă în Parlament şi să vină cu toate cheltuielile care să justifice împrumuturile extraordinar de mari pe care le-a făcut, 40 de miliarde în două luni şi jumătate, în timp ce Partidul Social Democrat în doi ani şi jumătate a împrumutat 79 de miliarde. Să vedem ce cheltuieli a făcut, ce plăţi a făcut şi cum s-a ajuns la acest deficit. (...) Eu consider că adevărul e deţinut de guvernul pe care l-am condus, un guvern responsabil", a afirmat Dăncilă luni seară, la Digi 24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel