Viorica Dăncilă anunță PRIMELE rezultate în cazul de la Caracal

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Premierul Viorica Dăncilă îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să convoace de urgenţă şedinţa CSAT pentru luni şi să ia o decizie privind demiterea şefului STS.

Totodată, ea a precizat, pe Facebook, că duminică seara se vor vedea primele rezultate oficiale ale anchetei aflate în curs la Caracal, ministrul de Interne, Nicolae Moga, urmând să prezinte un raport detaliat al celor întâmplate. ''În această seară vom vedea primele rezultate oficiale ale anchetei aflate în curs la Caracal, ministrul Nicolae Moga urmând să prezinte un raport detaliat al celor întâmplate'', a menţionat Dăncilă.

''Astăzi a avut loc şi prima şedinţă a Comitetului interministerial în cadrul căreia s-a stabilit structura raportului şi a planului de lucru pe care l-am cerut finalizat în 15 zile. Acesta va conţine modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte modul de implementare a sistemului de localizare, precum şi o analiză referitoare la cartelele prepaid neidentificabile. Conţine, de asemenea, urgentarea modernizării sistemului informatic 112, inclusiv a infrastructurii sistemului existent prin atribuirea contractului cu clauză suspensivă, fără a mai aştepta decizii suplimentare pe marginea contestaţiilor. O măsură esenţială se referă la îmbunătăţirea procedurilor de gestionare a apelurilor pentru situaţii deosebite, precum cea a răpirii de persoane. Aştept în două săptămâni raportul comitetului, pe baza căruia voi lua decizii imediate, pentru o reformă amplă a eficientizării răspunsului statului român în orice situaţie de criză care priveşte cetăţenii'', a spus premierul.

Ea a răspuns şi acuzaţiilor conform cărora acest grup de lucru interministerial exista deja.

''În ceea ce priveşte acuzaţiile conform cărora acest grup de lucru interministerial exista deja, răspunsul este simplu şi, de altfel, cunoscut de cei care încearcă să denatureze realitatea. Structura care exista a fost acolo în timpul guvernelor conduse de toţi cei care astăzi critică, dar nu a făcut nimic. Practic, a existat doar cu numele. Am preferat să înfiinţez un grup de lucru operativ, mai restrâns, dar cu obiecte de analiză şi atribuţii extinse, a cărui activitate să o pot urmări personal şi să mă asigur că tot ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. Au 15 zile să prezinte un plan. Vă garantez că aşa va fi'', a menţionat aceasta.

Prim-ministrul a avut un mesaj şi pentru şeful statului.

''Înţeleg că urmează şi domnul Iohannis să aibă o declaraţie publică. Îi propun următoarele: să convoace de urgenţă şedinţa CSAT mâine - şi nu marţi, cum era programat - întrucât avem deja o bază clară de discuţie rezultată din şedinţa de astăzi şi nu există absolut niciun motiv să pierdem timpul; să îşi asume că va face o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS. Cred, de asemenea, că este necesar să ia o decizie privind demiterea şefului STS, pentru că aşa am procedat la MAI şi aşa trebuie procedat şi în cazul celorlalte instituţii. În astfel de situaţii nu avem voie să ezităm'', a arătat Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel