Violator român, închis la Belfast pentru că a încălcat sentința: „Nu am știut că Irlanda de Nord face parte din Regatul Unit...“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Nicuşor B. va sta două luni la închisoare, în Blefast - Irlanda de Nord, după ce îi fusese interzis accesul în Marea Britanie după o condamnare pentru viol. El a reușit să intre iar în UK și a locuit la Belfast până a fost descoperit de autorități. Scuza lui puerilă i-a adus o nouă condamnare.

Nicuşor B, un român de 47 de ani, cunoscut cu antecedente penale, respectiv cu o condamnare la activ, pentru viol, a ajuns prima dată în Marea Britanie, în 2017. Pentru că a fost condamnat cu suspendare, el trebuia să anunțe permanent autoritățile în legătură cu orice mutare a sa. 

El avea obligaţia să anunţe în maxim trei zile de la data de la care își schimba domiciliul. Cum nu a respectat acest termen,autorităţile britanice l-au prins şi au decis să-l extrădeze, punându-i interdicţie de a mai intra în Marea Britanie.

Anul trecut, Nicuşor a reușit cumva să intre din nou în țară, dar de data aceasta s-a stabilit la Belfast, în Irlanda de Nord, unde a locuit și a lucrat timp de mai mult de un an, până când autorităţile britanice l-au descoperit.

Acuzat că a încălcat interdicţia de pătrundere pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, românul a încercat să invoce o scuză puerilă în fața instanței și anulme aceea că nu ar fi știut că Irlanda de Nord face parte din Regatul Unit. „Credeam că doar Irlanda este parte din Regatul Unit“, a încercat el să se apere. 

Inutil însă, autoritățile nu l-au crezut și nu au acceptat scuza românului. Astfel că magistrații din Belfast l-au condamnat la două luni de închisoare urmând ca ulterior să fie din nou expulzat şi să îi fie iar interzis accesul în UK, potrivit Belfast Telegraph.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel