Viktor Orban, luat cu asalt de sute de români după postarea cu harta Ungariei Mari

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Orbán Viktor
Sursa foto: Facebook Orbán Viktor

Sute de români au reacționat după ce premierul ungar, Viktor Orban, a postat pe Facebook o imagine a Ungariei mari, care îngloba şi Transilvania.

Românii au luat cu asalt pagina de Facebook al premierului ungar și au comentat că Transilvania aparține României și „niciodată nu a fost a Ungariei”. Postarea a strâns mii de comentarii.

Unii români i-au scris premierului ungar că „tocmai a făcut o hartă greşită": „Domnule Orban, aceasta este România, nu Ungaria, tocmai ai folosit harta greşită! În 8 ore maxim dacă ne forţăm... bem berea la o terasa din Budapesta!! Lăsaţi-ne trei zile şi Budapesta se va numi Craiova!!!!".

„Binecuvintează Doamne România oriunde s-ar afla...!!! Iartă-i Doamne pe toți dușmanii noștri și fă-i să înțeleagă că sunt străini și călători pe pământ...!!!”

„Nu mai visați cu ochii deschiși! Transilvania mereu va fi pământ românesc!”

„Aici e ROMÂNIA și aici doar românii au drept la apel!”

„Trăiască România Mare! Doamne Ajută!”

„Niciodată nu a existat. Cândva a fost în Austro-Ungaria, dar Ungaria mare niciodată. Ardealul (Transilvania) a fost distinctă nu a fost doar a Ungariei niciodată”.

„Stop dreaming little child! Transilvania is Romanian land from beginning till the end! TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE!”

„Să le spună cineva că în Senat nu a trecut”

„Singurul Ardeal pe care îl puteți avea este Pateul Ardealul. Transilvania e România!”

„Domnule Viktor Orban, eu sunt în Italia, respect Constituția Italiană, dumneavoastră sunteți în Ungaria, respectați Constituția Ungară, iar ungurii din România, care sunt și români, trebuie să respecte Constituția României! Ungurii și românii, trebuie să fie prieteni, să trăiască ca frații!! Vă rog frumos, pentru că sunteți un intelectual maghiar, nu mai invrăjbiți aceste națiuni! Lăsați-le să-și urme cursul în istorie! Numai bine!”

„Globul ăsta are niște frontiere desenate aiurea. Cred că e made in China....”

„Ești grav bolnav?! Vezi că joci la pitici! A trecut vremea agitatorilor ieftini!!”

„Transilvania = România !!!”

Amintim că Viktor Orban le-a urat succes elevilor de liceu la examenul de bacalaureat de la proba istorie cu un mesaj subtil – premierul a publicat o imagine cu un glob pământesc cu harta politică a lumii din anul 1862, în prim-plan fiind Imperiul Habsburgic și Ungaria Mare în interiorul lui, alături de mesajul „Un examen istoric. Succes!”. Globul se află în biroul lui Viktor Orban și este copia unui original realizat de cartograful maghiar Laszlo Perczel în 1862, cu diametrul de 132 de centimetri și premiat la Conferința Geografică Internațională din Veneția din 1881.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel