Vietnamul își repatriază muncitorii plecați și blocați în România și Germania. Le-a trimis avioane speciale

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
vietnamezi_prinsi_frontiera
vietnamezi_prinsi_frontiera

Peste 340 de cetăţeni vietnamezi au fost repatriaţi duminică din Germania şi România cu o aeronavă Vietnam Airlines, informează VNA. Zborul a fost programat sâmbătă şi duminică de instituţii vietnameze, în colaborare cu partenerii de resort din cele două ţări europene.

Printre pasageri se aflau minori, studenţi care îşi încheiaseră studiile, angajaţi cu vize şi contracte expirate şi alţi cetăţeni aflaţi în situaţii dificile, precizează agenţia.

În contextul restricţiilor de călătorie impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus, instituţiile vietnameze au colaborat pentru gruparea celor care urmau să fie repatriaţi, în vederea îmbarcării de la Frankfurt, respectiv Bucureşti. Cu toţii au fost consultaţi medical, iar la sosirea pe aeroportul internaţional Tan Son Nhat din Ho Chi Minh au fost plasaţi în carantină conform reglementărilor.

Vietnamul va continua acţiunile de repatriere a cetăţenilor care doresc acest lucru, având în vedere şi evoluţia epidemiei şi capacităţile de carantină în ţară, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel