VIDEO - Urs speriat, fugărit cu mașina la Târgu Secuiesc. Imagini REVOLTĂTOARE

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Urs fugărit cu mașina la Târgu Secuiesc. Imagini revoltătoare
Urs fugărit cu mașina la Târgu Secuiesc. Imagini revoltătoare

Imagini revoltătoare surprinse la Târgu Secuiesc. Un individ fugărește cu mașina un urs pe șosea. 

După ce ieri ȘtiriDiaspora a publicat imaginile cu un urs care cerșește de mâncare la geamul mașinilor, noi imagini revoltătoare apar pe rețelele de socializare. Un șofer urmărește cu mașina un urs speriat.

În filmare se poate observa cum șoferul nu încetinește la vederea ursului și continuă să-l urmărească, până când animalul reușește să se cațere pe parapet și să fugă în pădure. 

Iată imaginile:

 

Din cauza defrișărilor masive, urșii își părăsesc habitatul lor natural

 

Din păcate, astfel de imagini au devenit o obișnuință în ultimii ani. Din cauza defrișărilor, urșii nu mai au hrană și își părăsesc habitatul lor natural în căutare de mâncare. Mai ales în zonele turistice, animalele pot fi văzute foarte aproape de oameni.

În iulie 2020, a devenit virală o filmare postată pe aplicația Tik Tok cu o tânără care s-a dus foarte aproape de un urs pe marginea unei șosele pentru a fi fotografiată de prietenii rămași în mașină. Ursul s-a repezit la ea, în timp ce în mai mulți tineri stăteau pe jumătate ieșiți din mașini și se distrau filmând scena. 

În octombrie 2020, un urs a murit după ce a fost lovit cu un par de o femeie din localitatea Văleni, judeţul Mureş. Ursul intrase în gospodăria acesteia şi a încercat să ajungă la păsările din curte.

Ieri, am publicat un videoclip sfâșietor cu un urs care s-a ridicat în două picioare și cerșea de mâncare la geamul mașinilor. 

România, printre țările din Europa cu cele mai dezvoltate populații de urs 

 

Potrivit specialiștilor, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.

Potrivit estimărilor oficiale, în țara noastră se nasc în sălbăticie aproape 1000 de urși anual.

Potrivit datelor Ministerului Mediului din România colectate în primăvara lui 2019, numărul urşilor care trăiau în sălbăticie pe teritoriul ţării era cuprins între 6450 şi 7200.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel