(VIDEO) Cea mai în vârstă femeie din Italia a murit. A supraviețuit două războaie mondiale, pandemiei spaniole și Covid

Elena Didila |
Data publicării:
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

Angela Tiraboschi și-a sărbătorit ziua de naștere pe 19 aprilie, ajungând la titlul de „bunica Italiei”.

Bunica Italiei a murit: Angela Tiraboschi a murit în somn în casa ei din via Coghetti din Bergamo. Ea împlinise 112 ani pe 19 aprilie și era cea mai în vârstă femeie din țară, potrivit Mediaset.

 

Angela Tiraboschi a supraviețuit două războaie mondiale și pandemiei spaniole și de Covid

 

Originară din Oltre il Colle (Bergamo), casnică de o viață și fan Atalanta, ca în fiecare an și-ar fi dorit să petreacă vara în țara de origine. Ea lasă patru copii, Roberto, Maria, Luciana și Piero, cu vârste cuprinse între 70 și 85 de ani.

În ultimul timp, în urma unui mic accident casnic, bunica Angela a fost nevoită să nu mai poată merge și să se deplaseze cu un scaun cu rotile.

„De câteva săptămâni, se ajutase cu un aparat respirator – a povestit fiul ei Roberto pentru L’Eco di Bergamo. Sâmbătă seara a adormit și nu s-a trezit niciodată”.

Pentru cea de-a 112-a aniversare, a primit salutări și de la președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana. Și cu acea ocazie cea mai în vârstă femeie din Italia dezvăluise secretul longevității ei. 

"Mese ușoare însoțite de un pahar de vin. Fără fum și stres. Și, mai presus de toate, consideră fiecare zi a vieții ca pe un cadou".

 

Franța, la 118 ani Sora André este cea mai în vârstă femeie din lume: iubește vinul și ciocolata

 

Cea mai în vârstă femeie din lume trăiește în Franța. 

Sora André este cea mai în vârstă femeie din lume. Călugărița franceză, deja cea mai în vârstă femeie din Franța și Europa, are 118 ani și locuiește într-o casă de bătrâni din Toulon, în sudul Franței. În ianuarie 2021, sora André a învins chiar Covid .

„Mă trezesc la 7 dimineața, iau micul dejun și apoi mă ocup cu lucruri mărunte”, a spus sora André într-un videoclip postat pe Twitter de Guinness World Records. 

Călugărița mănâncă de toate și, în special, iubește ciocolata. De asemenea, bea un pahar de vin pe zi. "Vreau ca oamenii să se ajute și să se iubească în loc să se urască. Dacă am împărtăși toate acestea, lucrurile ar fi mult mai bine", a spus ea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel