Victor Ponta, previziune sumbră: „Românii cu românii nu o să se mai suporte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, la Gândul Live, despre măsurile sanitare luate în România, în pandemie, dar a abordat și subiectul atacurilor teroriste care au îndoliat Austria.

Ponta spune că măsurile sanitare trebuie luate cu gândul la cele economice, nicidecum independente unele de altele. Mai mult, când vom ieși din criza pandemică, va urma o criză sanitară, avertizează acesta.

„Anunțurile triumfaliste ale ministrului de Finanțe că e mai bine ca anul trecut, nu e adevărat. Un efect placebo vindecă poporul de criza economică? Nu este bine. Trebuie să le zicem oamenilor adevărul”, a spus Ponta.

 

Ponta: „Românii cu românii nu o să se mai suporte”

 

Referitor la atacurile teroriste de la Viena, fostul premier spune că suntem în afara oricărui risc, deoarece România este echilibrată în privința diviziunilor etnice și religioase. Din păcate, „românii cu românii nu o să se mai suporte”, pe fondul pandemiei, subliniază Ponta.

„Eu cred că e o stare mondială de irascibilitate, se intensifică și atacurile teroriste, oamenilor au tot mai puțină răbdare, o să ajungem să ne dăm în cap pe stradă. Scopul unui stat este să te ajute într-o stare de criză. Putem să reușim, să calmăm oamenii, dacă le dăm o idee clară. Ca la un bolnav. Dacă medicul este calm, profesionist, de obicei se recuperează bolnavul. Dacă vii și îl minți, nu te mai crede, nu mai urmează tratamentul.

Pentru România nu e un semnal atentatul din Viena, nu am accentuat niciodată diviziuni etnice, religioase. Cred că un singur individ vorbește să ne luptăm creștini cu musulmani, ceea ce e o prostie. Dar românii cu românii nu o să se mai suporte, nu o să mai putem controla energia asta. Am speranță în lucruri și programe concrete”, a declarat Ponta la Gândul Live.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel