Victor Ponta: „Dacă nu respectă, Pro România nu votează prelungirea stării de urgență”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Victor Ponta a făcut mai multe solicitări către preşedintele Klaus Iohannis, ameninţând că în caz contrar partidul său nu va vota pentru prelungirea stării de urgenţă. Anunțul a fost făcut de liderul Pro România, pe contul de Facebook.

Întrunit în ședință statutară azi, 13 Aprilie, Biroul Executiv al ProRomânia a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgență numai în măsura în care Președintele și Guvernul răspund pozitiv celor 15 solicitări prezentate mai jos / în caz contrar votul nostru va fi împotrivă!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

„1. Prelungirea Stării de Urgență până la dată de 1 Mai ( cu posibilitate de prelungire dacă este necesar) / Program de repornire a activității productive și de servicii începând cu dată de 1 Mai ( cu respectarea condițiilor de protecție sanitară) - cu excepția localităților declarate "de pericol maxim".

2. clarificarea restricțiilor pentru a fi accesibile întregii populații - redefinirea și limitarea situațiilor în care se aplică amenzi administrative pentru evitarea abuzurilor.

3. Extinderea și pe teritoriul României a dreptului de transport pentru lucrătorii sezonieri ( similar prevederilor Art.10 din Ordonanță Militară 7 care se aplică doar pentru "transportul lucrătorilor sezonieri din România în alte state").

4. Adoptarea pachetului economic și fiscal de sprijin pentru firmele afectate de perioada de blocaj ( turism, restaurante, agenții, hoteluri).

5. schimbarea solicitării României de sprijin financiar din partea UE ( suma de 3,3 miliarde este total insuficientă).

6. Adoptarea pachetului de stimulare fiscală și sprijin pentru Agricultură și Industria Alimentară / Programul Național de combatere a efectelor secetei - solicitarea sprijinului financiar din partea UE.

7. Implementarea Programului Național de Testare pentru Covid 19 ( propus de Rafila - 26 de centre regionale, pregătire personal, resurse pentru zonele focar, testarea tuturor cetățenilor care intră în țară).

8. Revocarea suspendării Legii Transparenței - publicarea online în timp real a tuturor contractelor încheiate de autoritățile publice prin exceptare de la prevederile legale privind achizițiile publice.

9. Publicarea scenariilor de finalizare a Anului Școlar 2019 - 2020.

10. Un Pact Național asumat de Guvern privind excluderea măsurilor de diminuare a salariilor și pensiilor / aplicarea începând cu dată de 1 Iunie ( la fel că în anul 2015) a legii privind alocațiile pentru copii.

11. Suspendarea pe perioada Stării de Urgență a exportului de bușteni și produse alimentare neprelucrate.

12. Prezentarea publică cu termene asumate până la 1 Mai a Planului de Achiziții de echipamente de protecție pentru personalul medical și pentru populație / publicarea Programului de Achiziții și dotări a Secțiilor AȚI de la Spitale / publicarea Programului de creștere a capacității de testare Covid 19 : publicarea donațiilor primite pentru Sistemul Medical din partea ONG urilor și persoanelor private-

13. Programul Național de protecție pentru bolnavii cronici.

14. Programul Național de Investiții în Infrastructură pentru ieșirea din Criză.

15. Redefinirea noțiunii de "grupuri vulnerabile" în sensul clarificării crirteriilor ( vârstă, afecțiuni medicale, prezența în locuri cu grad ridicat de infectare) / asigurarea din Bugetul de Stat ( nu din cele locale) a venitului minim gatantat pentru toți cetățenii țării - pachetul de sprijin pentru persoanele și familiile vulnerabile”, a scris preşedintele Pro România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel