Victor Ponta, BOMBA SERII: „Totul se va decide în următoarele 72 DE ORE”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Victor Ponta, liderul Pro România, a dat de înţeles că formaţiunea sa îl va susține pe Mircea Diaconu, decizia urmând a fi formalizată în cadrul unei ședințe de partid. De asemenea, fostul premier a spus că este foarte posibil ca ALDE să ia o decizie asemănătoare, însă totul se va stabili în următoarele 72 de ore.

Victor Ponta a spus la România TV că este foarte posibil ca ALDE să ia o decizie asemănătoare, însă totul se va stabili în următoarele 72 de ore.

Citește și ALDE iese de la Guvernare. Tăriceanu renunță la candidatură în favoarea lui Mircea Diaconu

„Eu i-am făcut o nedreptate lui Mircea Diaconu. El a primul ministru al Culturii din perioada USL și la 2 luni după aceea el a avut problema aceea cu ANI. Eu nu l-am dat afară, dar a venit el la mine și mi-a zis că demisionează. După câțiva ani a câștigat procesul cu ANI. Eu am o datorie morală față de Mircea Diaconu. În 2014 m-am bucurat pentru el că a câștigat alegerile europarlamentare, chiar dacă eu eram PSD, el era independent. PSD a avut grijă să nu i se fure voturile în secțiile de votare. Dacă îl vom susține sau nu, nu pot să decid eu singur, trebuie să mă consult și cu colegii mei, dar trebuie să vedem dacă și ALDE îl vor susține.

La Pro România eu aș fi făcut, puteam să avem și noi un candidat decent, dar eu cred că este nevoie de altceva. Eu am militat pentru ideea unui candidat unic al PSD-ALDE-Pro România, pentru că avem nevoie de un candidat al poporului, un candidat al oamenilor. Mircea Diaconu are marele avantaj că nu are structurile de partid în spate, nu are vicepreședinți în jurul lui, nu are baroni în spatele lui, ceea ce înseamnă că este un om care nu joacă după cum doresc alții. Vor fi patru candidați importanți la alegerile prezidențiale: Iohannis, Dăncilă, Barna și Mircea Diaconu.

Citește și Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale. PRIMELE PRECIZĂRI. ULTIMĂ ORĂ

Nu știu ce va decide ALDE referitor la o eventuală coaliție. Știu că în această săptămână cei de la ALDE trebuie să decidă dacă merg cu domnul Tăriceanu la prezidențiale sau îl vor susține pe Mircea Diaconu. Cei de la ALDE trebuie să decidă dacă mai stau într-o coaliție cu PSD. Lucrurile astea se vor decide în următoarele 72 de ore”, a spus Victor Ponta la România TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel