Victor Ponta ar putea LIPSI de la votul moțiunii de cenzură. Este chemat să dea DECLARAȚII, la fel ca Liviu Dragnea

Victor Ponta este citat, astăzi, de Tribunalul București în calitate de martor în dosarul lui Valeriu Zgonea. În același dosar a mai fost audiat, luna trecută, și Liviu Dragnea, tot în calitate de martor.

Victor Ponta ar putea lipsi, astăzi, de la votul moțiunii de cenzură.  Victor Ponta este citat, astăzi, ca martor în dosarul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la Tribunalul Bucureşti. Zgonea este judecat pentru pretinse fapte de corupţie în legătură cu numirea unui secretar de stat.

La termenul anterior, din 12 septembrie, în acest dosar a fost audiat, tot ca martor, şi fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, în vreme ce Victor Ponta nu a s-a prezentat la audiere. Instanța a dictat atunci următorul termen pe 10 octombrie. Adică astăzi, exact în ziua votului pentru moțiunea de cenzură.

Amintim că la începutul anului trecut, fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când era președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte PSD, Valeriu – Ștefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrică a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu, spun procurorii.

Apoi, tot ca urmare a demersurilor lui Valeriu Zgonea, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale și a fost numită, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

În acest dosar, Dumitru Dobrică, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

ie.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy