Vicepremierul rus spune că restaurarea Nord Stream este posibilă, relatează TASS

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat duminică că este posibil din punct de vedere tehnic să se restabilească infrastructura offshore ruptă a gazoductului Nord Stream, a relatat agenția de presă TASS.

Un total de patru scurgeri au fost descoperite săptămâna trecută pe conductele Nord Stream 1 și 2 în Marea Baltică, în apropiere de Danemarca și Suedia, o scădere semnificativă a presiunii gazelor conducând la detectarea rupturilor.

"Nu au existat niciodată astfel de incidente. Desigur, există posibilități tehnice pentru a restabili infrastructura, este nevoie de timp și de fonduri corespunzătoare. Sunt sigur că se vor găsi posibilități adecvate", a declarat Novak.

 

A fost obținută o presiune stabilă în Nord Stream 1

 

Agenția daneză pentru energie a declarat duminică că a fost informată de Nord Stream AG că a fost obținută o presiune stabilă în Nord Stream 1, cândva cea mai mare rută unică de aprovizionare cu gaz rusesc în Europa, ceea ce indică faptul că scurgerea de la ultimele scurgeri a fost oprită.

Nord Stream AG a declarat sâmbătă că nu mai curgeau gaze din gazoductul Nord Stream 2, care a reținut o parte din gaz deși nu a devenit niciodată operațional.

 

Uniunea Europeană este de părere că pagubele au fost cauzate de sabotaj

 

Statele Uniunii Europene spun că sunt de părere că pagubele au fost cauzate de sabotaj, dar ele și alte guverne occidentale au evitat să arate direct cu degetul. Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Statele Unite și aliații săi sunt responsabili, o acuzație pe care Casa Albă a respins-o.

Novak a declarat, potrivit TASS, că Statele Unite, Ucraina și Polonia s-au opus gazoductelor Nord Stream. El a adăugat că cei care și-au exprimat opoziția au avut interesul de a opri funcționarea conductelor

 

Nord Stream 1 ar putea fi restaurată

 

Conducta Nord Stream 1 a fost deja închisă, dar acum nu poate fi redeschisă cu ușurință. Noul gazoduct Nord Stream 2 nu intrase încă în exploatare comercială după ce a fost construit în septembrie 2021, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel