Vești bune pentru toți românii: înmatricularea și radierea mașinilor pot fi acum realizate online

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Vești bune pentru toți românii: înmatricularea și radierea mașinilor pot fi acum realizate online / Foto: Unsplash
Vești bune pentru toți românii: înmatricularea și radierea mașinilor pot fi acum realizate online / Foto: Unsplash

Vești bune pentru toți românii. Ministerul Afacerilor Interne intenționează să lanseze o platformă online prin care șoferii pot înmatricula și radia mașinile online, cozile de la ghișeele fizice devenind istorie.

În curând, posibilitatea de a înmatricula sau de a radia mașinile ar putea fi la îndemâna noastră, de la confortul casei, de la birou sau de oriunde avem acces la internet.

Ministerul Afacerilor Interne are în plan să lanseze o platformă online prin care șoferii pot realiza aceste operațiuni, eliminând astfel cozile de la ghișeele fizice, care vor deveni istorie. Acest proiect este deja în dezbatere publică, iar implementarea lui ar aduce vești bune pentru sute de mii de români.

Conform unui proiect de ordonanță pus în consultare publică și co-inițiat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Afacerilor Interne, înmatricularea și radierea autovehiculelor ar putea fi realizate online.

 

Mai va realiza o platformă online pentru înmatricularea și radierea autovehiculelor

 

Potrivit acestui proiect, MAI are planificată crearea unei platforme dedicate într-un interval de 6-12 luni de la adoptarea actului normativ, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Această inițiativă ar putea aduce un avans semnificativ în digitalizarea proceselor administrative legate de înmatricularea și radierea mașinilor, facilitând astfel accesul șoferilor la servicii online comode și eficiente.

"Este încă un pas înainte pe care România îl face pe drumul transformării digitale, după lansarea aplicaţiei ghişeul.ro şi a cazierului judiciar online gratuit. Ne propunem să îi oferim cetăţeanului o viaţă mai uşoară, o relaţie directă cu instituţiile statului, servicii uşor accesibile şi transparente, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. (...)

După adoptarea proiectului de ordonanţă de urgenţă, MAI va dezvolta o platformă, în termen de 6 - 12 luni, ceea ce va permite înmatricularea şi radierea online a autovehiculelor, în primă fază pentru acele autovehicule deja înmatriculate în România", a transmis ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja, conform unui comunicat al MCID transmis marţi.

În cursul anului trecut, s-au înmatriculat aproximativ 130.000 de autoturisme noi și peste 320.000 de mașini importate din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel