Vești bune pentru bolnavii de cancer din România: s-a introdus o terapie revoluționară

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Vești bune pentru bolnavii de cancer din România
Vești bune pentru bolnavii de cancer din România

O veste extraordinară a venit pentru bolnavii de cancer din România: autoritățile introduc o terapie revoluționară în arsenalul de tratamente disponibile. 

Este vorba despre protonoterapie, o metodă avansată care utilizează protoni pentru a furniza o doză precisă de radiații, menită să distrugă celulele tumorale fără a afecta țesuturile sănătoase din jur.

Ministrul Sănătății a făcut anunțul istoric pe platforma de socializare Facebook, explicând că această terapie va fi disponibilă pentru prima dată în România. Este un pas major înainte pentru sistemul medical al țării, în special în contextul în care au fost deblocate și finanțate 7 centre noi de radioterapie.

"Protonoterapia se va face, pentru prima oară, în România! Un pas hotărât în direcţia corectă, după cele 7 centre noi de radioterapie deblocate şi finanţate de MS. Astăzi am demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional de Protonoterapie din Europa de Sud-Est", a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Această decizie reprezintă o veste extraordinară pentru pacienții cu cancer din România, care au nevoie de acces la cele mai avansate și eficiente metode de tratament disponibile. Protonoterapia este cunoscută pentru precizia sa în administrarea dozelor de radiații, ceea ce reduce riscul de leziuni la țesuturile sănătoase din jurul tumorilor, comparativ cu alte metode de radioterapie.

Cu această inițiativă, autoritățile medicale române demonstrează angajamentul lor ferm față de îmbunătățirea calității vieții și a șanselor de supraviețuire ale pacienților cu cancer. Construcția primului Centru Național de Protonoterapie la Institutul Oncologic București reprezintă cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici, subliniind determinarea Ministerului Sănătății de a duce la bun sfârșit proiectele începute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel