Vești bune despre starea de sănătate a Papei Francisc

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Starea de sănătate a Papei Francisc se îmbunătățește după ce a fost spitalizat cu o infecție respiratorie și și-a reluat activitatea în timp ce tratamentul continuă, a anunțat joi Vaticanul.

Papa a fost dus pe neașteptate la spital, miercuri, după ce s-a plâns de dificultăți de respirație, stârnind noi îngrijorări cu privire la sănătatea pontifului în vârstă de 86 de ani, care suferă de o serie de afecțiuni. Vaticanul a mai spus că nu are COVID-19.

"Sfinția Sa Papa Francisc s-a odihnit bine în timpul nopții. Tabloul său clinic se îmbunătățește treptat și își continuă tratamentul planificat", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat.

„Azi dimineață, după micul dejun, a citit niște ziare și și-a reluat munca”, a adăugat acesta. Indicând că Francis nu a fost închis în patul său, declarația spunea că s-a rugat în capela mică din apartamentul său privat al spitalului.

 

Papa ar putea fi externat la timp pentru Duminica Floriilor



„Sunt impresionat de numeroasele mesaje primite în aceste ore și îmi exprim recunoștința pentru apropiere și rugăciune”, a scris separat Papa pe Twitter. Francisc a marcat luna aceasta 10 ani ca Papă.

Agenția italiană de presă ANSA a raportat mai devreme că personalul medical este „foarte optimist” că, în afara surprizelor, Papa ar putea fi externat la timp pentru Duminica Floriilor din 2 aprilie -- începutul unei săptămâni agitate de ceremonii care va duce la Duminica Paștelui pe 9 aprilie.

Nu era clar dacă papa, care conduce cei aproape 1,4 miliarde de romano-catolici din lume, va putea lua parte la diferitele slujbe, chiar dacă a fost externat până în weekend.

Anul trecut, papa a participat, dar nu a prezidat la unele dintre slujbele de Paște din cauza durerii de genunchi. Dacă s-ar întâmpla din nou același lucru, ar fi desemnat un cardinal pentru a celebra slujbele. Dacă papa este apt, ar putea urmări evenimentele de pe scaun.


Papa nu se gândește să se retragă încă

 

Ultima sa spitalizare a reînviat speculațiile cu privire la o posibilă demisie din motive de sănătate, ca urmare a precedentului istoric al predecesorului său Benedict al XVI-lea, care a murit în decembrie.

Cu toate acestea, Francis a indicat că ar urma exemplul numai dacă ar fi grav incapacitat.

Întrebat de televiziunea italiană elvețiană RSI într-un interviu difuzat pe 12 martie ce condiție l-ar determina să renunțe, el a spus: "O oboseală care nu te lasă să vezi lucrurile clar. O lipsă de claritate, de a ști să evaluezi situațiile", conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel