Veste PROASTĂ pentru Viorica Dăncilă, în instanță. Magistrații au DECIS cu privire la un apropiat al lui Carmen Dan

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Curtea de Apel București a decis suspendarea ordinului prin care premierul Viorica Dăncilă l-a suspendat pe Adrian Petcu din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informează Europa Liberă

Decizia nu este definitivă, însă este executorie. Astfel, Adrian Petcu își va păstra deocamdată postul de la MAI. Adrian Petcu, considerat un apropiat al lui Carmen Dan, fosta șefă a MAI, a contestat în instanță decizia de eliberare din funcție.

La termenul din 30 august, judecătoarea Nicoleta Nolden i-a dat câștig de cauză acestuia, suspendând decretul prin care Petcu a fost eliberat din funcție.

Potrivit unui consilier juridic din cadrul MAI, citat de Europa Liberă, după această decizie, Petcu s-ar fi prezentat la Minister, fluturând hotărârea instanţei și solicitând să își reia postul.

„Nu poate fi aplicată încheierea instanţei. Postul este ocupat de altcineva. Petcu este acum consilier, el face o confuzie între o funcţie publică şi o demnitate publică. Demnitarii nu se supun rigorilor Legii funcţionarilor publici. Decizia de înlocuire din funcţie a fost a primului ministru. La numire, Petcu nu a dat un concurs. A fost numit politic. Acum el susţine că prin înlocuirea sa s-ar perturba alegerile prezidenţiale din toamnă. Demnitarii nu sunt funcţionari publici, o spune şi jurisprudenţa Înaltei Curţi", a declarat consilierul juridic al MAI, potrivit sursei citate.

Adrian Petcu a solicitat și o anulare a actului administrativ prin care a fost eliberat din funcție. Cererea sa nu a primit încă un termen la Curtea de Apel București.

Petcu a fost schimbat printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august. Anterior, din octombrie 2018, el a coordonat Direcţia Generală pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Instituţiile Prefectului. Petcu a fost și prefect de București, fiind înlocuit de Speranța Clișeriu.

Adrian Petcu este soţul judecătoarei Roxana Ioana Petcu, care a lucrat la serviciul de resurse umane din CSM, iar în prezent este inspector în cadrul Inspecţiei judiciare, scrie B1.ro.

Potrivit declarației sale de avere, Roxana Ioana Petcu a obținut anul trecut 107.000 de lei diurnă de detaşare la sediul CSM din Bucureşti. Asta deși soții Petcu locuiesc în Mogoșoaia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel