VESTE pentru românii din ITALIA despre PENSII. ACORD IMPORTANT

StiriDiaspora Team / 7 apr 2018, 14:47 Salveaza PDF Comentarii

La sfârșitul lunii martie a fost semnat un protocol de colaborare între Casa Națională de Pensii Publice din România și Institutul Național Confederal de Asistență (INCA) din Italia. 

Protocol are ca scop sprijinirea asiguraților și beneficiarilor sistemului public din România și Italia în vederea obținerii drepturilor de asigurări sociale.

Asigurații și beneficiarii sistemului public de pensii din România și/sau Italia vor putea apela la serviciile INCA în vederea acordării, reluării în plată, recalculării drepturilor de pensie cuvenite din sistemul public de pensii român și/sau italian, precum și în vederea menținerii în plată a acestora.

Campanii de informare despre pensiile românilor din Italia 

Colaborarea bilaterală între INCA și CNPP se va realiza și prin punerea la dispoziția persoanelor interesate, a materialelor informative și de documentare elaborate de una din părți sau elaborate în comun de ambele părți, prin organizarea de campanii de informare a asiguraților și beneficiarilor celor două sisteme de pensii, precum și prin acțiuni și mijloace specifice, în Italia și România.

Institutul Național Confederal de Asistență (INCA) din Italia va asigura serviciile care fac obiectul Protocolului menționat cu titlu gratuit.

[citeste si]

Pentru mai multe detalii referitoare la Protocolul de colaborare între CNPP și INCA persoanele interesate se pot adresa:

• Casei Naționale de Pensii Publice, str. Latină nr. 8, sector 2, București, tel : 004 021 311 80 47, www.cnpp.ro ;

• INCA Romania, str. Buzeşti nr. 59, bl.A5, et.4, ap.71, Sector 1, București, cod poștal 011013, tel: 004 021 752 249 803 ;

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy