Veneția. Tentativă de evadare în stil hollywoodian: Un român deținut aflat în închisoare cere să meargă la baie, evadează și se scufundă în canal

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Veneția. Tentativă de evadare în stil hollywoodian: Un român deținut aflat în închisoare cere să meargă la baie, evadează și se scufundă în canal / Sursa foto: freepik.com
Veneția. Tentativă de evadare în stil hollywoodian: Un român deținut aflat în închisoare cere să meargă la baie, evadează și se scufundă în canal / Sursa foto: freepik.com

Tentativă de evadare în stil hollywoodian: un deținutul român aflat la închisoare cere să meargă la baie, evadează și se scufundă în canal.

Un incident neobișnuit s-a petrecut la Tribunalul de la Veneția, când un deținut de origine română, adus de la închisoarea Belluno pentru o audiere, a încercat să evadeze într-un mod spectaculos.

Bărbatul s-a eliberat din custodia poliției penitenciare și a încercat să scape aruncându-se într-un canal. Cu toate acestea, a fost prins din nou de forțele de ordine care îl escortau.

 

Românul s-a aruncat în canal pentru a evada, dar a fost urmat de polițiști

 

Potrivit lui Giovanni Vona, secretar național pentru regiunea Triveneto al SAPPE (Sindacatul Autonom al Poliției Penitenciare), deținutul român trebuia să participe la o audiere în fața unui judecător. Profitând de momentul în care se afla fără cătușe pentru că se afla în sala de judecată, acesta a reușit să se elibereze brusc și să se arunce în canal.

Însă polițiștii penitenciari care îl însoțeau au acționat prompt și s-au aruncat și ei în apă, reușind să-l prindă pe evadat. Incidentul a fost asemănat cu scenele dintr-un film hollywoodian.

Gennarino De Fazio, secretarul general al Poliției Penitenciare din Uilpa (Unitatea Independentă a Lucrătorilor din Penitenciare), a comentat incidentul, apreciind acțiunea colegilor care au împiedicat evadarea. El a subliniat necesitatea unei recrutări suplimentare în cadrul Corpului Poliției Penitenciare și a făcut un apel către prim-ministrul Giorgia Meloni, Guvern și Parlament pentru adoptarea unui decret penitenciar care să permită o recrutare imediată și substanțială.

 

Autoritățile spun că trebuie măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în închisori

 

Incidentul de la Tribunalul de la Veneția aduce în atenția publică nevoia de măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în închisori și a protecției personalului din sistemul penitenciar. Este important ca astfel de evenimente să fie gestionate eficient pentru a preveni orice risc suplimentar și a asigura buna funcționare a sistemului de justiție penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel