Vasilescu, BNR: Dacă FACEM ce VREA PSD, ROBOR sare de 5-7%

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

PSD face presiuni ca BNR să folosescă REZERVELE STATULUI pentru supravegherea regimului valutar.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că îşi doreşte, ca şi până acum, "o cooperare loială” cu ministerul, dar a atenţionat că o astfel de cooperare presupune consultare prealabilă a băncii centrale atunci când sunt adoptate decizii care afectează politica monetară şi stabilitatea financiară a ţării.

 ”Dacă BNR ar scoate prea multă valută în zilele astea când piața internațională face presiune pe piața internă, ce s-ar întâmpla? Valuta ar fi în exces, leii investitorilor de pe piață ar fi în deficit, dobânzile s-ar urca, ROBOR s-ar duce peste 5 - 6 - 7%. Intervenția pe piața valutară e ca o operație pe creier. Nu poți să operezi pe creier, fără să te gândești la consecințe”. a declarat Adrian Vasilescu la Antena 3.

”Nu există nicio instituție în România care poate dicta BNR ce trebuie să facă. Aici este o subtilitate. Mesajul nu este transmis de Guvern, dar este transmis de partidul de guvernământ. (...) Dacă BNR scoate pe piață rezerva valutară, atunci piețele o vor lua razna. ROBOR-ul va sări de 5, ratele vor crește. Intervenția pe piața valutară este ca o operație pe creier. Nu poți să operezi pe creier fără să te gândești la consecințe. (...) Ceea ce se întâmplă acum este ca și cum m-aș trezi eu dimineață și m-aș apuca să spun cum se fac operațiile pe creier la Spitalul Bagdasar Arseni. BNR este un domeniu mult prea cifrat”, a mai spus Vasilescu.

 

”În 2016, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea că "BNR apără moneda națională, asigură stabilitatea prețurilor (...) și pe cei peste 3-4 milioane de români care au credite la bănci". Astăzi, BNR dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adică mai mult decât dublu banilor cash care se mișcă în România. Are deci suficiente resurse să apere moneda națională. Alături de milioanele de români care au de platit rate la bănci, solicităm BNR să își facă datoria!” a fost mesajul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel