Vanghelie, obligat de instanță să îi plătească 80.000 de euro lui Ponta: „Prima dată când banii lui ajung la cineva care merită“

Victor Ponta l-a dat în judecată pe Marian Vanghelie într-un dosar cu obiectul "acțiune în răspundere delictuală". Liderul Pro românia voia să-l oblige pe Vanghelie să probeze acuzațiile că fostul premier ar fi primit bani de la un om de afaceri. Astăzi, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză lui Ponta, care are de primit 80.000 de euro de la pârâtul Vanghelie.

„Domnul Vanghelie s-a obișnuit să mintă la televizor fără să păţească nimic. În acest caz a spus:  «Sunt stăpân pe ceea ce spun. Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la un om de afaceri. Dacă dânsul vrea sau nu să declare e problema dânsului» .

Procesul intentat de mine are ca obiect aceasta declaraţie. Ori domnul Vanghelie face proba verităţii referitor la cele afirmate - mai ales că nu e vorba de declaraţii sau opinii politice, ci mă acuză de comiterea unor fapte penale -, ori, dacă nu, trebuie să constate instanţa că a minţit şi în ce fel răspunde pentru acest lucru! Simplu”, afirma Victor Ponta la momentul intentării procesului fostului său coleg de partid.  

După aproape doi ani de la formularea cererii de chemare în judecată, magistrații Tribunalului București au dictat o primă hotărâre.

Vanghelie, obligat de instanță să îi plătească 80.000 de euro lui Ponta

 

„Admite cererea. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 80.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral produs. Obligă pârâtul să publice pe cheltuiala sa într-un ziar de larg tiraj naţional hotărârea pronunţată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti-Secţia a V-a civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei în data de 1 iulie 2021“, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

„Mă bucur că în România încă se poate face dreptate - și că sunt judecători care, aplicând legea, nu se tem să îi pună la punct pe cei care cred că tupeul, banii și agresivitatea rezolva totul în țară noastră!

Anunț oficial că voi execută această sentința prin toate mijlocele legale. Și că voi dona toți banii astfel obținuți 80.000 de Euro de la Marian Vanghelie către asociațiile și fundațiile care se ocupă de copiii abandonați !

Va fi prima dată când banii lui Vanghelie vor ajunge la cineva care chiar are nevoie și merită!“, a scris  Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. 

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy