Vâlcov, consilierul lui Dragnea, faptă șocantă pe facebook: "Este de o gravitate fără egal"

Narcis Popa |
Data publicării:
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV

Au apărut reacții deosebit de dure după ce Darius Vâlcov, consilierul lui Liviu Dragnea, cel care ar fi realizat deja celebrul program de guvernare a făcut pubică fișa medicală a lui Sandy Matei. Chiar dacă după aproximativ o oră Vâlcov și-a dat seama de ceea ce a făcut și a șters postarea, reacțiile au venit în lanț. 

Sorin Paveliu spune că fapta lui Vâlcov este deosebit de gravă pentru că documentul a fost postat chiar de Darius Vâlcov cel care decide alături de Liviu Dragnea, soarta României.

Iată mesajul complet al lui Paveliu:

1. Fapta este de o gravitate fara egal deoarece provine de la unul dintre cei mai inalti demnitari ai statului roman, cu functie de ministru, care influenteaza major soarta noastra. Din aceasta pozitie are acces la fisele de observatie si istoricul medical al oricarui opozant politic sau cetatean, din Sistemul informatic al CNAS, prin intermediul STS, SRI sau "al unei pasarici care ii lasa un document la usa". Imaginati-va ca viitorul candidat de premier ar avea un copil cu disabilitati sau cu un cancer - iar Guvernul intelege sa faca uz de aceste informatii pentru a se perpetua la putere.

2. O serie larga de persoane si institutii trebuie sa aiba o reactie prompta, inca din aceasta seara nu miine, demonstrind ca aceasta tara mai este inca un stat functional si nu staului sefului PSD. Premierul Viorica Vasilica Dancila este datoare cu o atitudine imediata - respectiv sa anunte demiterea consilierului. Pe linga premier o serie lunga de persoane au obligatia legala sau morala la reactie: a. Ministrul Sanatatii in calitate de garant al intereselor pacientilor (inclusiv ca urmare a legii drepturilor pacientilor). b. Presedintele Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. c. Ministrul Justitiei care on conformitate cu HG de functionare "veghează la respectarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, prin mijloacele şi procedurile puse la dispoziţie prin prezenta hotărâre sau prin alte reglementări;" d. Europarlamentarii care costata ca la nivelul cel mai inalt al statului roman Regulamentele UE, obligatorii prin Tratatul de aderare reprezinta hirtie igienica! e. Avocatul Poporului!

3. Separat, toate ONG-urile de pacienti si de aparare a drepturilor omului trebuie sa demonstreze ca s-au infiintat pentru a activa civic si nu pentru a se gudura pe linga autoritati.

4. Parlamentarii trebuie sa plece de la acest precedent pentru a stabili daca exista sanctiuni legale suficient de puternice pentru a preveni repetarea unor astfel de comportamente antisociale. Art. 37. -al legii privind drepturile pacientilor se dovedeste a fi mult prea ineficient, fiind si limitat la personalul medical: "Nerespectarea de către personalul medico-sanitar a confidențialității datelor despre pacient și a confidențialității actului medical, precum și a celorlalte drepturi ale pacientului prevăzute în prezenta lege atrage, după caz, răspunderea disciplinară, contravențională sau penală, conform prevederilor legale."

5. Regulamentul General de Protecția Datelor, intrat in vigoare in luna martie, ne-am mincat sufletul. Avocati, informari, teroare sa nu incalcam legea. Acum, cel mai important demninar cu rang de ministru, mina dreapta a premierului ne demonstraza ca daca esti la putere legea nu conteaza!

6. Pentru cei care aveau dubii, iata ce inseamna sa lasi in functii de demnitate publica infractori sau condamnati intr-o prima instanta! Vilcov si-a facut un calcul simplu: reusim sa da amnistie, orice fapta penala fara violenta cu pedepse mici se amnistiaza. Daca ajung sa fac puscarie, fapta asta oricum nu mai conteaza!!!! Din pacate asa judeca toti hotii si spargatorii - acum e timpul lor, nu vor fi in veci pedepsiti, vine amnistia!" a scris Paveliu pe contul său de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel