Val de căldură extremă în Europa: Evenimentele în aer liber, interzise în unele zone din Franța

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Val de căldură extremă în Europa: Evenimentele în aer liber, interzise în unele zone din Franța
Val de căldură extremă în Europa: Evenimentele în aer liber, interzise în unele zone din Franța

Evenimentele publice în aer liber au fost interzise într-o zonă din Franța, în timp ce un val de căldură record se abate asupra Europei.

Joi, unele părți ale Franței au atins 40 de grade Celsius mai devreme ca niciodată, iar temperaturile vor atinge un maxim sâmbătă. În departamentul Gironde, în apropiere de Bordeaux, au fost anulate concertele și marile adunări publice.

Oamenii de știință spun că perioadele de căldură intensă devin tot mai frecvente și mai durabile ca urmare a încălzirii globale, conform BBC.

 

Spania, Italia și Marea Britanie se confruntă, de asemenea, cu temperaturi ridicate

 

În Gironde, oficialii au declarat că evenimentele publice, inclusiv unele dintre sărbătorile oficiale ale Rezistenței din 18 iunie, vor fi interzise începând de vineri la ora 14:00 (12:00 GMT) "până la sfârșitul valului de căldură". De asemenea, sunt interzise evenimentele în interior, în locuri fără aer condiționat.

Sărbătorile private, cum ar fi nunțile, vor fi în continuare permise.

"Toată lumea se confruntă acum cu un risc pentru sănătate", a declarat un oficial local, Fabienne Buccio, pentru postul de radio France Bleu.

Ministerul francez de Interne a avertizat oamenii să fie extrem de atenți și să nu se expună la soare în orele cele mai periculoase.

Meteorologul de stat Meteo France a declarat că a fost cea mai timpurie perioadă de caniculă care a lovit vreodată țara, care a fost cauzată de o masă de aer cald care se deplasează dinspre nordul Africii.

Temperaturile ar putea atinge 39 grade Celsius în Paris, iar seceta a crescut. De asemenea, riscul de incendii, a declarat meteorologul.

"Am 86 de ani, m-am născut aici, dar cred că acesta este cel mai rău val de căldură pe care l-am văzut vreodată", a declarat Jacqueline Bonnaud pentru agenția de știri AFP în orașul Toulouse din sudul țării.

Utilizarea sporită a aparatelor de aer condiționat și a ventilatoarelor a forțat Franța să importe electricitate din țările vecine, a declarat operatorul de rețea RTE.

 

În Spania temperaturile vor atinge maxime de 43 de grade Celsius

 

În Spania, care tocmai a cunoscut cea mai călduroasă lună mai de la începutul secolului, temperaturile vor atinge maxime de 43 de grade Celsius în acest weekend, a anunțat serviciul meteorologic Aemet.

În Catalonia au avut loc incendii de pădure, inclusiv unul care ar putea ajunge la 20.000 de hectare înainte de a fi stăpânit, a declarat guvernul regional.

Apa este atât de scăzută în porțiuni mari ale celui mai mare râu din Italia, Po, încât localnicii se pot plimba prin mijlocul întinderii de nisip, iar epavele din timpul războiului ies la suprafață.

 

Căldura extremă nu se limitează la Europa în această săptămână

 

În Marea Britanie, se așteaptă ca temperaturile să atingă 33 de grade Celsius în sudul Angliei, în timp ce pentru Londra a fost emisă o alertă de nivel trei de căldură și sănătate.

Miercuri, o treime din întreaga populație a Statelor Unite a fost sfătuită să rămână în casă din cauza temperaturilor record. În India, Delhi a înregistrat o temperatură maximă de cel puțin 42 de grade Celsius în 25 de zile în această vară, a anunțat Departamentul de Meteorologie din India.

Schimbările climatice determină creșterea temperaturilor la nivel global. Gazele cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon, eliberate în atmosfera Pământului în cantități mari, captează căldura soarelui, ceea ce determină încălzirea planetei.

Acest lucru a adus mai multe fenomene meteorologice extreme, inclusiv temperaturi maxime record în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel