Vaccinare obligatorie pentru toți angajaţii din sectorul public, impusă de autoritățile slovene

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Românii din Madrid se pot vaccina fără programare
Românii din Madrid se pot vaccina fără programare

Toți funcționarii publici din Slovenia vor fi obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a putea merge la serviciu. Guvernul a luat această decizie vineri pentru a încuraja vaccinarea şi pentru a preveni un nou val de infectări.

Măsura intră în vigoare la începutul lunii octombrie. Funcţionarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi ai statului riscă aşadar să-şi piardă locul de muncă dacă refuză să se vaccineze, cu excepţia cazurilor în care pot furniza un certificat ce le atestă prezenţa anticorpilor în urma unei infectări anterioare.

Slovenia are una dintre cele mai reduse rate ale vaccinării anti-COVID-19 în rândul statelor UE, de numai 45%. Guvernul sloven a decis de asemenea înăsprirea restricţiilor antiepidemice. Începând de miercuri, certificatul sanitar, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară, este cerut pentru accesul în magazine şi la locul de muncă, atât în sectorul public cât şi în cel privat.

Noile măsuri au condus la accelerarea campaniei de vaccinare, dar şi la manifestaţii de protest, dispersate de poliţie, potrivit AFP și Agerpres. În contextul valului patru al pandemiei provocat de varianta Delta a coronavirusului, tot mai multe ţări europene impun unor anumite categorii profesionale sau pentru unele activităţi certificatul sanitar COVID-19, document conceput iniţial pentru facilitarea călătoriilor în interiorul Uniunii Europene. Italia a devenit, joi, prima țară din Europa care face obligatoriu certificatul Covid pentru toți angajații. Guvernul de la Roma a aprobat noua măsură prin care certificatele devin obligatorii și pentru angajați din sectorul public dar și din cel privat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel