Va fi vot prin corespondență doar la alegerile parlamentare

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii din diaspora vor vota prin corespondență la alegerile din 2016. Vezi câți parlamentari au spus DA.

 

Românii din diaspora vor vota prin corespondență la alegerile parlamentare din 2016.

La votul din plen de astăzi 257 de parlamentari au fost pentru, 12 s-au abținut iar 30 au fost împotriva votului prin corespondență.

 

Deocamdată viitorii aleși și-au asigurat voturile doar pentru alegerile parlamentare, motivând că până la noile alegeri pentru președinție și europarlamentare mai este timp. Ne așteptăm deci la noi modificări ale legii electorale.

 

Cu ocazia votului din plen, PNL a incetat și greva parlamentară. Pentru prima dată după mult timp, principalele partide politice PSD si PNL s-au înțeles pentru a da ocazia tuturor românilor să voteze.
 
 
După votul din Plen, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL a declarat că majoritatea parlamentară i-a împiedicat să facă în timp util o formă finală a legii.
"Este o formă imperfectă a legii dar principlalul obiectiv al Partidului Naţional Liberal este să modificăm această lege în momentul în care vom avea majoritate astfel încât şi pentru prezidenţiale să poată fi aplicat votul prin corespondenţă."


Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat în Plenul Parlamentului că "Acea comisie de cod electoral rămâne în funcţiune şi de săptămâna viitoare începe să lucreze exact pentru a completa cu prevederile necesare aplicării votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare."
 
 
Dacă va funcționa sau nu forma propusă de comisia de cod electoral, după modelul votului prin corespondență italian, vom vedea anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel