USR PLUS, ședință de urgență pentru ruperea coaliției: „Se merge mai departe în Guvernare dar fără Cîțu“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unor surse politice citate de Realitatea PLUS, liderii USR PLUS se reunesc de urgență, în această seară, pentru a discuta despre ieșirea de la Guvernare.

Potrivit Realitatea PLUS, partenerii de guvernare ai PNL discută, la această oră, despre ruperea coalițieiei de Guvernare, după ce premierul Florin  Cîțu a anunțat miercuri seara că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, USR PLUS îi oferă sprijin total lui Stelian Ion și va cere PNL să vină cu altă propunere de premier.

USR PLUS va cere joi demisia lui Florin Cîțu și ca PNL să vină cu o nouă propunere de premier, a delarat, miercuri seară, deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu, la Digi24. În cazul în care Cîțu nu va demisiona, USR PLUS va vedea care îi sunt opțiunile, a spus deputatul.

„Am crezut la modul sincer că Florin Cîțu vrea reforma. M-am înșelat. Florin Cîțu vrea să fie un Liviu Dragnea cu suportul USR-PLUS. Asta nu se poate! Florin Cîțu, demisia!“, a afirmat Radu Mihaiu.

USR PLUS cere capul lui Cîțu

 

USR PLUS va cere joi demisia lui Florin Cîțu și ca PNL să vină cu o nouă propunere de premier, a declarat miercuri seara deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu, la Digi24.

În cazul în care Cîțu nu va demisia, USR PLUS va vedea care îi sunt opțiunile, a spus deputatul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor. „Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședință, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel