USR: Firea a dat jumătate de miliard euro

Narcis Popa |
Data publicării:
FIREA
FIREA

USR Bucureşti anunţă într-un comunicat de presă că a sesizat Curtea de Conturi şi Consiliul Concurenţei cu privire la împrumuturile şi majorările de capital social prin care peste jumătate de miliard de euro a trecut din conturile Primăriei în conturile companiilor municipale. 

Potrivit USR, cele două instituţii sunt chemate să verifice, în funcţie de atribuţiile ce le revin, atât legalitatea şi oportunitatea împrumuturilor şi a majorărilor de capital, cât şi respectarea prevederilor legate de ajutorul de stat şi prevenirea unor practici anticoncurenţiale pe piaţă. 

"Am depus aceste sesizări pentru că s-a depăşit un prag critic. Experimentul companiilor municipale a scăpat cu totul de sub control şi a ajuns să înghită o sumă exorbitantă din bugetul Primăriei: peste jumătate de miliard de euro. Toţi aceşti bani au mers către companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea. Problema este că nu vedem niciun rezultat. Nu vedem că acele companii îşi îndeplinesc obiectivul pentru care au fost înfiinţate, nu vedem produsul muncii acelor oameni. A trecut deja un an de zile şi tot auzim noi şi noi promisiuni. Promisiuni, dar nu şi rezultate. În plus, cei mai mulţi din banii daţi către companii sunt tocaţi prin achiziţii care ocolesc legea achiziţiilor publice. Nu ştim ce s-a cumpărat cu acei bani, cu ce sumă şi de la ce firme. Totul este o nebuloasă în care banii publici sunt aruncaţi cu inconştienţă de un primar care n-a făcut nimic concret până acum. Aşa cum am avertizat de la bun început, aceste companii sunt un paravan în spatele căruia se ascund marile tunuri pentru camarilă şi multele sinecuri pentru clientelă", a precizat Roxana Wring, preşedinte USR Bucureşti şi consilier municipal, conform comunicatului USR. 

Cele mai recente majorări de capital social au fost propuse în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi privesc Companiile Imobiliară Bucureşti, Parking Bucureşti şi Publicitate şi Afişaj. Primele două vor primi aproximativ 340 de milioane de lei pentru achiziţii imobiliare: patru terenuri de câte 10.000 de mp, 100 de apartamente, clădiri şi alte imobile. Compania de Publicitate şi Afişaj va primi 8 milioane de lei pentru a cumpăra mai multe sute de panouri şi instalaţii publicitare, spune USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel