EXCLUSIV  "Uruguay e ca România bunicilor noștri". Surpriză totală pentru o româncă mutată în America de Sud

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Peisajele din Uruguay sunt impresionante, iar viața de zi cu e liniștită
Peisajele din Uruguay sunt impresionante, iar viața de zi cu e liniștită

Ramona Brehoi, o româncă mutată în urmă cu cinci ani în Uruguay, spune că a găsit o țară extrem de asemănătoare cu România bunicilor noștri. O țară în care oamenii sunt zâmbitori, iar viața se trăiește la alt ritm. 

Țările din America de Sud sunt deseori văzute cu un oarecare scepticism, existând preconcepții că în majoritatea zonelor predomina sărăcia și violența. Lucrurile nu stau însă deloc așa. O româncă stabilită în Uruguay a povestit cum e viața de zi cu zi în această țară, dar și cât de surprinzător de asemănătoare este cu România, în opinia sa.    

"Recunosc că nu știu dacă ceilalți au aceeași senzație sau aceeași preconcepție că America Latină este foarte săracă, poate ușor deasupra Africii, dar cu un standard de viața destul de scăzut. Eu am rămas foarte surprinsă că Uruguay arată într-un fel asemănător cu România. Seamănă cu România noastră când eram la bunici. Nu există dealuri. Există ca un fel de câmpie, deluț micuț, iaar câmpie. Are aceeași formă de relief, gen câmpie sau un un podiș micuț, dar se aseamănă foarte mult cu România noastră de acum ceva timp, a bunicilor. Eu vorbesc din perspectiva mea, având aproximativ 37-38 de ani, de aceea zic a bunicilor mei", a spus Ramona în emisiunea Departe de România, difuzată pe ȘtiriDiaspora și DCNews.

"Sunt foarte deschiși și drăguți" 

 

"Din punct de vedere al societății, sunt foarte, foarte drăguți, foarte deschiși. De exemplu, nu am vorbit niciodată spaniola. M-am uitat din fericire la telenovele când eram micuță, ceea ce n-am crezut că o să mă ajute vreodată. Soțul a învățat la școală, dar cu limba daneză și accentul nu se înțelegea mare lucru. Eu înțelegeam, el vorbea, dar au fost foarte deschiși, adică am încercat mereu să ne ajute pentru că noi din momentul în care am venit, după primele 2 săptămâni, deja am aplicat pentru rezidență.

Noi nu am angajat pe cineva. În general, străinii angajează o persoană locală să-i ajute. Noi nu am angajat și au fost foarte deschiși. Noi am pornit străduță cu străduță și am întrebat și ne-au zis 'Mergi cu copilul la școală, nu este nicio problemă dacă nu aveți hârtii'. Au fost foarte deschiși. Ne-au întrebat de unde venim, au sărit să ne ajute", a mai spus românca.

Vezi emisiunea integrală:

 

Emisiunea "Departe de România" se difuzează duminica, de la ora 14:00, pe site-ul ȘtiriDiaspora, canalele de Youtube și paginile de Facebook ȘtiriDiaspora și DC News, dar și pe DC News TV.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel