UPDATE. Alertă cu bombă într-un mare mall din România. 2 clădiri evacuate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Râmnicu-Vâlcea sunt în alertă după ce o persoană a sunat, duminică seara, la 112 și a spus că a fost amplasată o bombă în noul Mall din oraș. Clădirea a fost evacuată.

Potrivit ISU Vâlcea, a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul că în noul Mall din Râmnicu Vâlcea este amplasata o bombă.

„Polițiști, jandarmi și forte S.R.I. s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din municipiu, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale. De asemenea, polițiștii efectuează verificări pentru identificarea apelantului”, spun reprezentanții ISU Vâlcea.

Autoritățile au evacuat mall-ul și îi roagă pe cei care sunt în zonă să respecte indicațiile date de către forțele de ordine.

La ora transmiterii știrii, nu se cunoaște numărul exact al persoanelor evacuate, acțiunea fiind în desfășurare, anunță Mediafax.

UPDATE. 20.30

Pentru siguranță, au fost evacuate ambele mall-uri din oraș, martorii afirmând că sunt aproximativ 3.000 de persoane, clienți și angajați, evacuate din clădiri.

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin la Shopping City Mall pentru gestionarea unei potențiale situații de urgență în urma unui apel de amenințare cu bombă făcut de un minor la 112. La fața locului au fost trimise doua echipaje (unul de stingere și o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul șef al ISU Vâlcea. In același timp, au fost prealertate toate forțele de intervenție ale SAJ Valcea și SMURD de la celelalte subunități pentru a fi pregătite de intervenție în cazul în care se va impune acest lucru. De asemenea, au fost pregătite și corturile pentru asigurarea condițiilor necesare acordării primului ajutor in cazul eventualelor victime. In același timp, in urma primirii apelului, tot personalul din incinta centrului comercial a fost evacuat. La fața locului se fac verificări pentru a se stabili dacă există sau nu o situație care ar putea pune in pericol viața persoanelor prezente in zona”, a precizat ISU Vâlcea.

La ora transmiterii știrii, acțiunea este în desfășurare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel