„Unul dintre cei mai urmăriți bărbați din lume”, CAPTURAT la CLUJ. A ucis cu sânge rece un tânăr într-un bar din Londra (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Shane O'Brien, un tânăr britanic de 31 de ani, a fost găsit vinovat de către un juriu din Marea Britanie pentru uciderea unui tânăr înntr-un bar din Londra. El a fost depistat după trei ani și jumătate de căutari în centrul Clujului.

Britanicul Shane O'Brien, de 31 de ani, „unul dintre cei mai urmăriţi bărbaţi din lume” – conform anunţului făcut de poliţia britanică, a fost găsit vinovat de uciderea unui tânăr de 21 de ani într-un local din Londra. Infractorul a fost prins în luna martie, în centrul Clujului, după trei ani şi jumătate de căutări intense. 

Shane O'Brien a fost unul dintre cei mai „vânați“ suspecţi din istoria Marii Britanii. După ce a fugit în Germania, Belgia, Cehia, Shane O'Brien a fost prins de autorităţi în România. Conform presei britanice, anul trecut, poliţiştii au declarat că suspectul a călătorit și în Gibraltar, Nisa şi Praga. Poliţia a oferit o recompensă de 50.000 de lire sterline pentru informaţii care ar duce la capturarea sa. Martori au afirmat că O'Brien a fost văzut frecventând cluburile de box şi nightcluburile din ţările unde s-a ascuns. 

Pe 1 octombrie juraţii au decis că Shane O'Brien este vinovat de uciderea lui Josh Hanson (21 de ani). În faţa juraţilor, criminalul a spus că nu a vrut de fapt să-l omoare, ci doar să-l sperie pe tânăr. Urmează ca un judecător să stabilească, pe 17 octombrie, pedeapsa pe care o va ispăşi criminalul.

Odată aflată decizia juraților, familia victimei a fost de acord cu publicarea înregistrării video în care se poate vedea cum a fost săvârşită crima. În imagini se vede cum bărbatul merge din senin la victima sa şi-i taie gâtul cu un cuţit, apoi, părăseşte, calm, locul crimei. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a Poliţiei din Marea Britanie.

„Shane O'Brien, unul dintre cei mai căutaţi bărbaţi din lume după ce a fugit de autorităţi timp de trei ani şi jumătate, a fost găsit #VINOVAT de uciderea lui Josh Hanson. Un juriu a avut nevoie de doar 55 de minute în această după-amiază pentru a-l condamna pe O'Brien pentru uciderea lui Josh, în vârstă de 21 de ani, într-un atac neprovocat într-un bar din Londra. Pe 11 octombrie 2015, Josh se dusese la barul RE din Eastcote împreună cu iubita sa, unde s-au întâlnit cu alţi prieteni. Necunoscut lui Josh, Shane O'Brien se afla şi el în acelaşi bar. Cei doi nu se cunoşteau şi singura interacţiune dintre cele două grupuri a fost atunci când unul dintre prietenii lui O'Brien a vorbit cu unul dintre pritenii lui Josh. Noaptea a continuat fără incidente, până la ora 1 dimineaţa, când O'Brien s-a ridicat în picioare şi şi-a croit drum spre Josh. Josh, confuz în legătură cu inteţia lui OBrien, nu a reacţionat. O’Brien a spus atunci ceva de genul: „Care este problema ta?” În timp ce vorbea, şi-a puse mâna în buzunarul drept şi a scos un cuţit Stanley. Ţinându-l lipit pe coapsă, a deschis lama. Cinci secunde mai târziu, a ridicat mâna şi, cu o forţă considerabilă, i-a tăiat urechea, gâtul şi pieptul lui Josh, provocând o rană de 37 cm şi răni catastrofale. Apoi, O'Brien a ieşit calm din bar şi s-a suit într-o dubă, în timp ce Josh fără apărare s-a prăbuşit în braţele prietenilor săi. În ciuda eforturilor unei asistente medicale şi a paramedicilor, Josh a murit la 40 de minute după incidentul aprig. Mama şi sora lui erau la doar 10 minute distanţă”, se arată în postarea poliției britanice care însoțește clipul.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel