Unul dintre cei mai căutați infractori din Spania a fost în sfârșit arestat

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Bărbatul a fost arestat în Spania. El se afla pe lista Europol a celor mai căutate persoane din cauza presupusei sale implicări în contrabanda a peste 300 de kilograme de heroină.

Anchetatorii spanioli l-au arestat pe Enis Kočan, în vârstă de 39 de ani, la Barcelona, în data de 4 februarie. Acesta se afla pe lista Europol a celor mai căutate persoane, relatează Delo și 24ur.com. Procedurile pentru extrădarea lui Kočan sunt deja în curs de desfășurare.

„Arestarea este rezultatul unei munci și al unei cooperări excelente între autoritățile poliției slovene și spaniole. De asemenea, sunt în curs de desfășurare procedurile de extrădare a persoanei către autoritățile judiciare slovene", a declarat Administrația Generală a Poliției, potrivit 24ur.com.

 

Infractorul este dat în urmărire încă din anul 2018

 

Kočan, în vârstă de 39 de ani, se afla pe lista biroului european de poliție Europol, care a publicat online, în decembrie anul trecut, o listă cu cei mai căutați 62 de infractori suspecți sau condamnați. Lista cu fotografii a fost însoțită la acea vreme și de un apel la public pentru a ajuta la depistarea și arestarea acestora.

Poliția slovenă a interceptat transportul lui Kočan în Koper. Bărbatul are cetățenie slovenă și provine din Muntenegru și este poreclit Dec. Infractorul este acuzat de participare la contrabanda a peste 300 de kilograme de heroină pură în 2018. Transportul a ajuns în portul Koper cu o navă turcească într-un container încărcat în Iran, dar a fost interceptat de poliția slovenă.

 

Kočan a fost prins în Barcelona, unde fugise

 

Heroina ar putea aduce până la 60 de milioane de euro pe piața neagră. Kočan a fugit după incident și, potrivit 24ur.com, a fost arestat într-un cartier prestigios de lângă un teren de golf din Barcelona.

"Acesta este Enis Kočan, un infractor sloven care a organizat transportul a 302 kilograme de heroină din Iran în Slovenia, pentru care riscă 10 ani de închisoare", a relatat presa spaniolă despre arestarea sa la 4 februarie. El și familia sa au fost găzduiți într-o casă de lux din Sant Vicenc de Montalt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel