Uniunea Europeană, plan de reluare a zborurilor. Când vom putea călători din nou

Liviu Ludovic / 22 apr 2020, 23:42 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Uniunea Europeană elaborează un plan de facilitare a reluării transporturilor, inclusiv a celui aerian, fiind prevăzute reguli de distanţare şi dezinfectare, afirmă comisarul UE pentru Transporturi, Adina Vălean, precizând că măsurile vor fi prezentate la jumătatea lunii mai. 

Întrebată, în cadrul unei sesiuni de întrebări din partea cetăţenilor, cum se va derula transportul rutier, aerian şi feroviar după actuala criză, Adina Vălean a răspuns, conform unei înregistrări postate pe Twitter: "Cred că aceasta este o întrebare pe care o are toată lumea, mai mult sau mai puţin. În cadrul echipei noastre de lucru de la Comisia Europeană, noi o numim strategia de ieşire din criză - cum va arăta şi când se va întâmpla, după criză, sau când măsurile luate de statele membre vor fi relaxate puţin. Nu ştim încă şi trebuie să ne asigurăm că toate criteriile medicale sunt respectate bine şi aplicate înainte de a începe orice relaxare în domeniul călătoriilor. Cred că este corect să spun acest lucru deoarece trebuie să ne asigurăm că toate eforturile pe care le-am făcut în Europa, prin măsurile de restricţionare, nu sunt zadarnice şi că nu ne vom îmbolnăvi din nou prin călătorii permise prea devreme. Deci, avem aceste criterii, stabilite de specialişti medicali, iar în momentul în care aceste criterii vor fi acceptate de statele membre, atunci vom avea o abordare comună referitoare la momentul potrivit de a permite din nou călătoriile transfrontaliere în Europa. Dar depinde foarte mult de modul în care evoluează criza medicală".

Întrebată dacă măsurile de distanţare socială vor trebui respectate în continuare, mai ales în avioane, Adina Vălean a răspuns: "Cred că, dar vreau să reiterez că nu sunt comisar pentru Sănătate, dar pentru că sunt din cadrul echipei ştiu că această criză medicală va continua să fie o perioadă mai lungă, până vom găsi un tratament bun sau un vaccin, ne aşteptăm ca această criză şi vaccinul să persiste, dar cred că măsurile care s-au dovedit eficiente, precum distanţarea socială, vor trebui să fie respectate într-un fel sau altul, iar pentru ransporturi este foarte important; ştiu că multe măsuri au fost acceptate de industria de profil pentru a permite funcţionarea transporturilor, una este distanţarea socială, dar în afară de asta avem dezinfectarea avioanelor, alte măsuri de protejare a sănătăţii care să fie luate în terminale de transport".

"Vor fi măsuri de distanţare, reguli în aeroporturi, în avioane, măsuri pentru ca oamenii să fie în situaţii de siguranţă, probabil purtând echipamente de protecţie, dezinfectarea aeronavelor, a terminalelor în care intră şi ies oamenii, toate acestea vor fi parte a planului de reguli, nu vreau să mă pronunţ înainte, dar probabil la jumătatea lunii mai putem prezenta această strategie la care lucrăm (...)", a precizat Adina Vălean, reprezentantul României în Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy