UNHCR – sprijin din partea Elveției

Guvernul elvețian a anunțat că va contribui cu 125 de milioane de franci către Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite, cu sediul în Geneva, pentru perioada 2019-2022.

"Sprijinul acordat pentru mai mulți ani ar trebui să permită agenției să reacționeze rapid la mișcările masive de populație, așa cum a fost situația din Bangladesh, din 2017, când mai mult de 900.000 de refugiați din Myanmar au sosit în câteva luni”, a declarat ministru elvețian de externe.

Anul trecut, peste 21 de milioane de persoane au beneficiat de programe de asistență și protecție ale UNHCR din întreaga lume. Peste 8,5 milioane de persoane au obținut acces la apă potabilă sigură, iar 1,8 milioane de copii refugiați au putut urma școala primară, anunță site-ul swissinfo.ch.

Anul trecut, Elveția a donat agenției 43 de milioane de franci, devenind al 14-lea cel mai mare donator guvernamental. În plus, 31 de membri ai Corpului Elvețian pentru Ajutor Umanitar au fost repartizați la UNHCR pentru misiuni de protecție civilă.

Din 2011, țara cantoanelor a alocat peste 42 de milioane de franci elvețieni pentru a sprijini activitățile UNHCR în favoarea victimelor crizei din Siria.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy