Ungaria cere SUSPENDAREA din funcţie a lui Frans Timmermans. Care este legătura cu România

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul de la Budapesta cere Comisiei Europene suspendarea din funcţia de prim-vicepreşedinte a lui Frans Timmermans, pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc în luna mai, potrivit Agerpres.ro.

"Ne pare rău să vedem, totuşi, că domnul Timmermans, un critic constant al Ungariei, nu a ezitat să folosească intervenţia să ca o ocazie pentru propria campanie electorală, făcându-se ecoul declaraţiilor opoziţiei de stânga ungare", a menţionat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Frans Timmermans este şi unul dintre principalii candidaţi la şefia Comisiei Europene - el fiind desemnat principalul candidat al socialiştilor europeni.

Prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, a mai fost criticat şi de către Polonia, un alt stat în care factorul politic şi-a propus revizuirea legilor justiţiei şi ameninţarea independenţei puterii judecătoreşti.

Frans Timmermans critică toate țările care se abat de la principiile statului de drept, printre care și România. Oficialul european a solicitat în numeroase ocazii stoparea procesului de modificare a legilor justiţiei de către guvernul Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel