Una dintre cele mai rare mașini din lume, vândută pentru 3 milioane de lire sterline

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Una dintre cele mai rare mașini din lume, vândută pentru 3 milioane de lire sterline
Una dintre cele mai rare mașini din lume, vândută pentru 3 milioane de lire sterline

Una dintre cele mai rare mașini din lume a fost vândută pentru 3 milioane de lire sterline , după ce a fost abandonată într-un garaj timp de 50 de ani. 

Această mașină rară a fost cu siguranță o partidă bună pentru noul său proprietar, în ciuda celor 3 milioane de lire sterline care au plecat din contul lor bancar pentru privilegiul de a o deține.

În 2009, un Bugatti Type 57S din 1937 a fost găsit în casa doctorului Harold Carr, un colecționar compulsiv, alături de mai multe grămezi de aparate medicale, 1.500 de halbe de bere, mii de chitanțe și o dronă de spionaj din al Doilea Război Mondial. Acest om chiar iubea să colecționeze lucruri.

 

Mașina scumpă a fost găsită în garajul unui colecționar decedat



Ei bine, după ce a murit la vârsta de 89 de ani, în 2007, familia sa a răscolit printre lucrurile din casa sa, când au făcut această descoperire profitabilă. Dar, cu siguranță, nu se așteptau niciodată să obțină atât de mulți dolari.

Bugatti-ul extrem de rar a fost deținut inițial de Earle Howe, un pasionat de curse, care a fost de fapt primul președinte al British Racing Driver's Club.

După ce a fost finalizat pentru prima dată în 1937, Earle a preluat controlul mașinii și a păstrat-o timp de opt ani înainte de a sfârși prin a o vinde.

Dr. Carr a cumpărat mașina în 1955 de la Lord Ridley, după ce mașina schimbase deja mâinile de câteva ori.

 

Prețul inițial al mașinii a fost 895 de lite sterline



În 1955, Dr. Carr a cumpărat mașina pentru suma de 895 de lire sterline - echivalentul a puțin peste 30.000 de lire sterline pe o piață financiară cu siguranță instabilă ca cea de astăzi.

Dar Dr. Carr a condus Bugatti doar câțiva ani, înainte de a fi parcat într-un garaj și lăsat acolo timp de aproape cincizeci de ani, când familia sa l-a descoperit.

Vehiculul rar a fost pus sub ciocan la expoziția și vânzarea de mașini Retromobile Bonhams din Paris și a fost vândut pentru suma impresionantă de 3.043.293 de lire sterline.

Vorbind pentru Daily Mail, un nepot al doctorului Carr, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat: "Știam că are câteva mașini, dar nu aveam nicio idee despre ce sunt. Era un pic de folclor local că ar fi avut un Bugatti, dar nimeni nu știa cu siguranță. Valorează atât de mult pentru că nu a mai folosit-o de 50 de ani. A fost unul dintre primele supermașini.”

El a continuat: "Când a fost construit, putea atinge 130 de mile pe oră, într-o perioadă în care alte mașini puteau atinge doar 80 de mile pe oră. Bineînțeles că suntem încântați și ne vom asigura că banii vor fi împărțiți între membrii familiei. Este un lucru minunat pe care îl vom lăsa.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel