Un tânăr stabilit în Anglia își caută familia din România. Gabriel nu și-a cunoscut niciodată părinții: "Nu-i judec"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un tânăr adoptat în străinătate își caută familia din România. Gabriel acum 33 de ani și face un apel pe Facebook la oricine ar avea informații care să-l conducă spre familia sa naturală.  

Gabriel Maricel s-a născut în ianuarie 1991, în orașul Mărășești din județul Vrancea, și nu și-a cunoscut niciodată familia naturală. Tânărul spune că pe părinții săi biologici îi cheamă Gaia și Nicolae Morar și locuiau pe strada Garoafei, atunci când el a venit pe lume.  

Românul face un apel pe Facebook, sperând să-și găsească familia din România cu ajutorul paginii "The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României". 

Iată mesajul complet:

"Salutari din Londra! Numele meu la naștere a fost MORAR MARICEL GABRIEL născut la data de 28 ianuarie 1991 în MĂRĂȘEȘTI, județul VRANCEA.

Numele părinților biologici a fost GAIA și NICOLAE MORAR și locuiau pe strada Garoafei în momentul nașterii mele.

Nu judec decizia lor, dar vreau sā știu dacă mai am frați și surori.

Vă rog să DISTRIBUIȚI anunțul meu în speranța că îmi voi vedea visul împlinit și orice informație aveți vă rog să lăsați un mesaj privat acestei pagini.

Vă mulțumesc tuturor anticipat".

gabriel-morar-maricel-roman-cauta-familia-naturala

Adopțiile în anii '90, un subiect controversat

 

Anii '90 au reprezentat o perioadă tumultoasă pentru România, marcată de tranziția de la un regim comunist la o democrație. În contextul schimbărilor sociale și economice, adopțiile internaționale au cunoscut o creștere semnificativă.

Motivele din spatele adopțiilor au fost diverse. Pe de o parte, sărăcia endemică și lipsa resurselor din orfelinatele românești au determinat autorități să caute familii adoptive în străinătate pentru a oferi copiilor un trai mai bun. Pe de altă parte, cuplurile din țări occidentale, dornice de a deveni părinți, au văzut în România o oportunitate de a adopta un copil.

Numărul adopțiilor a crescut rapid, atingând un vârf de peste 10.000 de copii adoptați anual la mijlocul anilor '90. Această creștere explozivă a atras însă și critici, legate de posibile nereguli și exploatări. Au fost semnalate cazuri de copii adoptați ilegal sau de familii adoptive care nu ofereau un mediu adecvat.

Ca răspuns la critici, autoritățile române au inițiat reforme în domeniul adopțiilor. Au fost adoptate legi mai stricte, care au impus controale mai amănunțite și au limitat posibilitatea adopțiilor internaționale.

Astăzi, adopțiile internaționale din România sunt mult mai reduse ca număr. Cu toate acestea, moștenirea anilor '90 rămâne complexă, cu numeroase povești de succes, dar și cu traume pentru cei implicați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel