Un tânăr de 17 ani şi-a ucis mama cu ferocitate, apoi a sunat la poliţie: „Am înjunghiat-o cu diverse cuţite. De ce nu?! Să veniţi cu un sac"

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un tânăr de 17 ani şi-a ucis cu bestialitate propria mamă, apoi a sunat la poliţie să îşi mărturisească fapta şi să-i anunţe să aducă „un sac” pentru a scoate trupul femeii din casă.

Întâmplarea oribilă a avut loc în Marea Britanie. Rowan Thompson avea 17 ani când şi-a atacat şi ucis mama, pe Joanna Thompson, în propria casă, după ce se întorseseră de Joggiging. Femeia în vârstă de 50 de ani a fost sugrumată până la inconștiență în camera de zi din Hambledon, Hants. Apoi fiul ei s-a întors cu furie şi a continuat atacul cu peste 118 lovituri de cuţit: de 38 de ori pe frunte, de 64 de ori pe gât și de 16 ori pe braț.

După ce şi-a lăsat mama fără suflare, într-o baltă de sânge, Rowan a sunat la poliţie. Le-a vorbit dispecerilor într-un mod „calm, lipsit de emoţii şi destul de lejer”: „Tocmai mi-am ucis mama. Am sugrumat-o şi am înjunghiat-o cu diverse cuţite, de ce nu. Am nevoie de cineva care să mă aresteze pentru că asta se va întâmpla” le-a spus băiatul, adăugând şi faptul că poliţiştii ar trebui să aducă „un sac” în care să scoată trupul victimei.

În octombrie, tânărul a fost găsit mort, în timp ce se afla în custodie într-un centru securizat de sănătate mintală - cu doar patru zile înainte să fie judecat pentru uciderea mamei sale. Împlinise de puţin timp 18 ani.

„Am înjunghiat-o cu diverse cuţite, de ce nu“

 

Luni, 14 decembrie, o anchetă cu privire la crima înfăptuită de băiat a dezvăluit faptul că fiul venise special în vizită în acel weekend, după ce se mutase recent cu tatăl lui, în Barnsley, South Yorks. Relaţia dintre mamă şi fiu nu era una tocmai bună, băiatul se simţea controlat de ea şi aveau adesea discuţii tensionate mai ales din cauza schimbărilor sale de comportament.

Adolescentul, care îşi schimbase numele din Ben în Rowan după ce a declarat că nu are „sex”, fusese internat anterior în spitale de sănătate mintală în urma unei tentative de sinucidere și a suferit crize depresive, titrează Observator.

O înregistrare şocantă cu apelul telefonic dintre adolescent şi dispecerul de la serviciul de urgenţe din Winchester Coroner's Court, Hants, a fost făcută publică: "Tocmai mi-am ucis mama. Am nevoie de cineva care să mă aresteze, pentru că asta se va întâmpla. Am sugrumat-o și am înjunghiat-o cu diverse cuțite, de ce nu. Nu respiră. Fratele meu mai mic este la școală, se întoarce mai târziu în seara asta. Aduceți un sac pentru corp sau orice aveţi voi. Sunt 99,9% sigur că nu respiră. Am început să o sugrum, ea a căzut pe podea. Am mai sugrumat-o puțin și m-am oprit apoi şi mi-am ținut mâinile în jurul ei. Apoi am început să o înjunghii. Ea este în sufragerie”.

„A pus cuțitele în mașina de spălat vase pentru orice eventualitate”

 

Adolescentul a mai spus atunci că „a pus cuțitele în mașina de spălat vase pentru orice eventualitate”. După ce a fost arestat ca suspect în crima deosebit de gravă, el a spus poliției „cred că este ceva mai mult decât suspiciune”.

Tatăl lui Thompson a spus în timpul audierilor că ce a făcut fiul său „l-a sfâşiat” pentru că ştia că îşi iubeşte mult mama, dar şi că acţiunea sa a fost din cauza cadrelor medicale care au eşuat în a-l trata atunci când a fost internat pentru problemele mintale. „Se pare că nimeni nu va ști vreodată de ce Rawan a ucis-o. Singura persoană care știe este Rowan și nu va putea să ne spună vreodată" a declarat medicul legist Jason Pegg.

Adolescentul urma să fie judecat pentru crimă ca adult, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, dar a fost găsit mort la Spitalul Prestwich, Greater Manchester, potrivit The Sun. Potrivit primelor date, anchetatorii nu consideră moartea sa ca fiind una suspectă, urmând a fi făcute publice mai multe detalii odată cu finalizarea anchetei demarate.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy