Un spital din Italia face un apel disperat: "Avem nevoie de medici și echipamente din străinătate!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un spital din oraşul italian Bergamo a lansat un apel pentru recrutarea de personal medical din străinătate, în contextul epidemiei de coronavirus. 

Spitalul Papa Giovanni XXIII din oraşul italian Bergamo a comunicat joi că are nevoie "disperată" de personal medical şi echipamente din străinătate, în contextul epidemiei de coronavirus care afectează grav Italia, informează agenţia de presă ANSA.

"Avem nevoie disperată de asistenţi şi medici, dar şi de aparate de ventilaţie respiratorie şi de dispozitive individuale de protecţie", a declarat joi Stefano Fagiuoli, directorul Departamentului medical al Spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, oraş situat în apropiere de Milano.

"Personalul nostru, medici şi asistenţi, lucrează zi şi noapte, nenumărate ore, pentru a combate această situaţie incredibilă", adaugă Stefano Fagiuoli într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a Spitalului Papa Giovanni XXII.

"Nu ştim cât va dura această pandemie. Am două mesaje. Primul este pentru populaţie: vă rugăm să rămâneţi în case! Al doilea este pentru oricine ne poate ajuta. Organizaţia nonguvernamentală Cesvi ne ajută prin colectarea de fonduri pe platforma Gofundme, deci, dacă ne puteţi ajuta. Iar, dacă sunteţi personal medical, sunteţi mai mult decât bineveniţi pentru a vă uni cu noi în combaterea coronavirusului", a subliniat el.

Un apel similar a fost făcut şi de Attilio Fontana, guvernatorul regiunii Lombardia, cea mai afectată zonă din Italia de coronavirus. "Avem nevoie de medici, speram că printre apelurile adresate în aceste zile printre pensionaţi şi specialişti vom avea mai multe răspunsuri, dar nu au fost. Ducem lipsă de medici, aceşti oameni, săracii, cedează fizic şi sunt foarte puţini comparativ cu cererea", a afirmat Attilio Fontana.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel