Un șofer român de TIR a rupt barierele stațiilor de taxare din Franța de 115 ori într-un an

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un șofer român a rupt barierele de la stațiile de taxare din Franța de peste 100 de ori într-un singur an. 

Un șofer român de TIR a fost condamnat în Franța, după ce a forțat trecerea la 115 puncte de taxare, distrugând barierele. Potrivit publicației franceze 20minutes.fr, totul s-a petrecut în perioada 2020-2021, iar societățile comerciale care administrează stațiile de taxare de pe cele două șosele frecventate de român estimează daunele la 19.600 de euro.

Bărbatul a fost condamnat, marți, de o instanță din Bayonne la trei luni de închisoare cu suspendare. Compania pentru care lucrează a fost dificil de localizat, însă și ea a fost condamnată și camionul la volanul căruia românul a comis faptele a fost sechestrat.

Șoferul român s-a apărat în instanță spunând că sistemul electronic responsabil de plata taxelor pe care îl avea în camion s-a defectat, iar compania nu l-a reparat. Avocatul apărării a atacat decizia instanței, considerând daunele acordate operatorilor drumurilor prea mari.

După arestarea românului, compania la care lucra românul le-a oferit șoferilor carduri bancare, mai scrie sursa citată.

Un alt șofer român de camion a fost reținut, ieri, de jandarmii din Narbonne, departamentul Aude, regiunea Languedoc-Roussillon din Franța, în urma unei plângeri pentru înșelăciune.

Citește mai departe:

Camionul unui șofer român, imobilizat pe o autostradă din Franța: "Ar putea fi doar o piesă a puzzle-ului"

 

Un șofer român de camion a fost reținut, ieri, de jandarmii din Narbonne, departamentul Aude, regiunea Languedoc-Roussillon din Franța, în urma unei plângeri pentru înșelăciune. Prejudiciul se ridică la 5.000 de euro.

Conform companiei VINCI Autoroutes, care a făcut plângerea, 41 de carduri de credit au fost folosite de mai bine de un an la bordul camionului românului. În ceea ce privește prejudiciul, acesta s-ar ridica la aproximativ 5.000 de euro. Șoferul român de TIR bănuit de aceste fapte a fost reținut de poliție.

Camionul românului, imobilizat pe autostradă

 

Un camion roșu-albastru a fost imobilizat de patru jandarmi din plutonul motorizat și grupul local de control al fluxului, miercuri, 12 octombrie, pe autostrada A9, în localitatea Armissan de lângă Narbonne. 

La prima vedere, nimic anormal la bordul acestui vehicul. Cu toate acestea, la ora locală 15:00, polițiștii l-au arestat pe șoferul român și s-au îndreptat spre jandarmerie. Compania VINCI Autoroutes a depus o plângere pentru fraudă și acces fraudulos la un sistem automat de prelucrare a datelor. Tot conform acestei companii, 41 de carduri bancare diferite și neconforme au fost folosite de șoferul român de camion de mai bine de un an. 

Citește continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel