Un român vrea să investească 50.000 de euro strânși la muncă în străinătate în România: „Vreau să fac ceva în țara mea, dar...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român care a câștigat din munca în străinătate 50.000 de euro s-a întors în țară și nu știe în ce să investească banii munciți de el, prin urmare, s-a gândit să ceară sfatul pe Facebook.

Un român vrea să investească 50.000 de euro strânși la muncă în străinătate în România. El mărturisește că nu știe în ce să investească banii pe care i-a muncit din greu și a cerut sfaturi pe un grup de pe un site de socializare.

”M-am întors din străinătate după ceva timp și vreau să fac ceva în țara mea, dar nu știu ce, ca să îmi vină un venit lunar. Am undeva la 50.000 € cash. Am vrut să iau un apartament în Timișoara să îl dau în chirie (era un venit pasiv de 300€ lunar), dar este prea mare investiția și nu se merită, plus că dacă dai de chiriași mai cuminți, te costă reparațiile mai mult decât profitul! Locuiesc în Mehedinți și zona este și săracă, așa că nu știu ce să fac. Cafenele au toți, dube au toți de transport, chiar nu știu! Salariile la noi în zonă nu sar de 1.500 ron net și te mai și freacă 10 ore/ zi. Poate aveți voi ceva idei!”, a scris acesta pe un grup de Facebook.

Un român vrea să investească 50.000 de euro strânși la muncă în străinătate în România: „Vreau să fac ceva în țara mea, dar...“

 

Sfaturile au apărut și ele în comentariile postării. Iată câteva, culese de Adevărul.ro

„Cauta un tip de afacere care ți se potrivește. Vrei ceva online? Magazin online, lucrează cu distribuitori internaționali, angajează o echipa de marketing buna. (Este doar un exemplu)

Vrei ceva fizic? Aici sunt mai multe. Precum sala de jocuri (cu contract de colaborare) într-un oraș mare, un restaurant modern si cu mâncare buna într-o zona noua dezvoltată (in Timisoara sunt multe zone unde ar prinde bine), poti lua de exemplu o Franciza Rompetrol (asta ar fi cam cea mai low risk), iti poti face o firma de constructii (cu un excavator si cativa angajati poti fi subcontractat de alte firme pentru canalizări de exemplu).

Ti-am dat doar câteva exemple. Succesul tau poate varia in functie de ce știi să faci, ce relații ai etc. Eu unul nu ți-aș sugera să pui la bătaie mulți bani pentru că neavând experiență în afaceri ai șanse să eșuezi și să pierzi banii munciți în câțiva ani.Scrie-mi daca vrei să discutăm, te pot ajuta cu mai multe sfaturi”, a fost unul din sfaturi.

„Deschide-ti srl pe caen transport alternativ, apoi ia-ți atestat coordonator și șofer, îți iei mașina la 12 mii logan nou și faci bolt /uber și mai bagi și șoferi cu mașinile lor la tine le firma și le iei comisionul de 10% din net .Și nu investeti mai mult de 15 mii toată treaba și scoți bani rapid (ce-i drept nu mulți, dar un 6_8000 lei net lunar ramai)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel