Un român, urmărit internațional, a fost arestat în Germania

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 28 de ani, urmărit europea de România, a fost prins în Germania unde se ascundea sub nume fals.

Anchetatorii au reușit să prindă un bărbat de 28 de ani, căutat la nivel internațional. El este acuzat de numeroase infracțiuni în țara sa de origine, transmite presa din Germania.

Dar se presupune că a fost implicat și în activități infracționale în Neunkirchen. El riscă o lungă pedeapsă cu închisoarea.

Un presupus criminal în serie căutat de anchetatori în România a fost prins de poliția din Saarland. L-au depistat în weekend într-un apartament din Spiesen-Elversberg, după cum a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției, citată de presa germană.

Anchetatorii îl acuză pe tânărul de 28 de ani de mai multe infracțiuni grave. Printre altele, acesta ar fi implicat în traficul de droguri. El nu acționa ca dealer individual, ci împreună cu alte persoane într-o "asociație ilegală", după cum a transmis purtătoarea de cuvânt a poliției de stat.

Autoritățile române au emis un mandat internațional de arestare pe numele presupusului membru al bandei.

Indiciile i-au condus pe anchetatori spre districtul Neunkirchen. Și aici, de asemenea, se spune că fugarul și-a continuat activitățile infracționale: ar fi fost proxenet într-un mare bordel din Neunkirchen. În plus, anchetatorii presupun că acesta este responsabil de spargeri în landul vecin Renania-Palatinat.

Când anchetatorii l-au prins pe bărbatul căutat, după săptămâni de investigații, acesta le-ar fi prezentat un pașaport fals. Cu toate acestea, poliția a reușit să îl identifice pe bărbat.

Un magistrat l-a trimis la închisoarea din Saarbrücken, unde așteaptă acum să fie extrădat în țara sa de origine, România. Acolo, el riscă până la 12 ani de închisoare dacă va fi condamnat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel