Un român stabilit în Spania i-a cumpărat unui om al străzii din Huși o rulotă. Găbărel trăiește de 13 ani într-o groapă în pământ

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român din Spania a dat dovadă de o inimă de aur și i-a oferit unui om al străzii din Huși o rulotă.  

Povestea lui Mihai Găbară, un bărbat de 51 de ani din Huși care locuiește de 13 ani sub pământ, într-o gaură pe care și-a săpat-o singur, l-a impresionat pe un român care trăiește Spania. Bărbatul a apelat la această soluție pentru a nu dormi pe străzi.

Zilele trecute, Eugen Dobre a trimis banii necesari pentru ca “Găbărel”, după cum îi spun localnicii, să primească în dar o rulotă, scrie publicația locală vremeanoua.ro.

Românul stabilit în Spania, un sibian pe nume Eugen Dobre, a considerat că poate să îl ajute pe bietul Găbărel. Astfel, el a trimis 10.000 de lei pentru achiziționarea unei rulote, ca soluție urgentă de rezolvare a situației grele în care hușeanul trăiește în prezent.

Bărbatul de 51 de ani a rămas pur și simplu uimit, când în spatele cimitirului “Sfântul Toma” a apărut rulota care îl va salva iarna aceasta de la încă o perioadă, grea, petrecută în ger, în bordeiul acela întunecat și fără pic de căldură, scrie sursa citată. 

Dotată cu toate cele necesare, cu pat, cu frigider, aragaz și mobilierul minim necesar, rulota este, practic, o șansă nesperată pentru bărbatul necăjit de la Huși. Nu are niciun venit, este bolnav și trăiește din micile servicii pe care le poate face unora și altora sau din ceea ce privește de la cei care nu îl judecă.

“Mulțumesc din toată inima! Nu pot să cred”, a spus bărbatul.

Povestea incredibilă a lui Mihai Găbară

 

Mihai Găbară are 51 de ani și o poveste de viață incredibilă. În tinerețe a lucrat la o turnătorie din Ploiești. Când fabrica s-a închis, a revenit acasă, la Huși, însă casa naționalizată în care a locuit întreaga sa familie a fost retrocedată și și-a dat seama că a rămas pe drumuri. S-a dus să muncească la vaci, însă, când iarna s-a apropiat, oamenii l-au învățat să își facă un bordei în pământ, că nu va mai putea dormi pe câmp sau pe străzi.

Faptul că a stat mult timp în condiții greu de închipuit, fără căldură, fără curent electric, i-a acutizat niște afecțiuni fizice, iar acum merge cu ajutorul unor cârje. La un moment dat, nici acte de identitate nu avea căci nu îl lua nimeni în spațiu, ca să i se facă o carte de identitate.

După publicarea poveștii sale, autoritățile l-au ajutat să își facă buletinul, însă doar atât. Acum ar fi fost a treisprezecea iarnă în care bărbatul să stea în groapa săpată în marginea Hușului. Un necunoscut însă, cu inima mare, i-a trimis un dar nesperat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel