Un român din Germania a mers la poliție să își reînnoiască permisul fals cumpărat de pe Facebook cu 2.000 de euro

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un român a fost condamnat la închisoare după ce s-a dus la poliție să își reînnoiască permisul fals cumpărat în Germania, de pe Facebook. 

Un bărbat din Alba Iulia a fost recent condamnat la patru luni și 20 de zile de închisoare pentru complicitate la fals în legătură cu permisul său de conducere. Incidentul a avut loc după ce acesta s-a prezentat la poliție pentru a solicita reînnoirea permisului său, care se dovedise a fi fals și achiziționat în mod ilegal din Germania, contra sumei de 2.000 de euro.

Și-a cumpărat permisul în urma unui anunț pe Facebook

 

Bărbatul, care aparent figura ca șofer de tir, a fost descoperit că nu a urmat nicio școală de șoferi, iar permisul său fals a fost achiziționat pe platforma Facebook. Situația a ieșit la iveală atunci când datele sale au fost introduse în sistemul autorităților, care au constatat falsificarea documentului.

Din informațiile oferite, se pare că românul și-a achiziționat permisul fals în luna august 2020, când acesta se afla în Germania, a relatat Antena 3 CNN în jurnal. 

Sentința, pronunțată de Judecătoria Aiud, a adus cu sine patru luni și 20 de zile de închisoare cu amânare pentru individul în cauză, însă aceasta nu este încă definitivă. Dosarul penal a fost inițiat aproape patru ani mai târziu după comiterea infracțiunii, iar bărbatul a aflat recent verdictul instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel