Un român plecat la cules sparanghel în Germania se plânge de condiții: "Suntem trataţi mai rău ca la stână. Bem apă din sticle tăiate"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Mii de români au luat drumul Germaniei în ultimele zile pentru a munci în agricultură, cu speranţa unui trai mai bun şi un venit maii mare decât în ţară, în ciuda pericolululi pandemiei de coronavirus. Însă pentru mulţi dintre muncitorii sezonieri, lucrurile nu au stat atât de bine pe cât au fost prezentate la început, iar mulţi angajatori au uitat de măsurile de protecţie promise.

Un sucevean plecat recent la cules sparanghel în Germania, la circa 40 de km de Freiburg, condiţiile de lucru sunt mai rele decât "la stână".

"La sosire, am primit câte o mască de persoană, dar cum se lucrează în câmp și e vânt, praf și mizerie am cerut să ne suplimenteze numărul de măști. Știți ce ne-au spus? Dar ce, în România aveați măști?", a spus bărbatul pentru Monitorul de Suceava.

Românul susţine că li se aduce apă în canistre şi beau cu toţii din nişte recipiente improvizate.

"Apa care ni se aduce pe câmp este în canistre și pentru a putea bea am improvizat căni din peturi pe care le-am tăiat în jumătate. La stână vă garantez că sunt condiții mai bune".

Mai mult, românii sunt transportaţi de la locul de cazare înghesuiţi cu zecile în autobuze "de pe care curg tablele", fără niciun fel de protecţie sau măsură de siguranţă, mai completează suceveanul, pentru aceeaşi sursă.

Deja patru femei au fost puse în carantină după ce au prezentat simptome de coronavirus. La ferma respectivă lucrează aproximativ 500 de români, mai precizezază sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel