Un român face parte cei 11.000 de oameni concediaţi de la Meta: "Nu am primit nicio explicaţie”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un român face parte cei 11.000 de oameni concediaţi de la Meta: "Nu am primit nicio explicaţie” / Foto: Captură video youtube
Un român face parte cei 11.000 de oameni concediaţi de la Meta: "Nu am primit nicio explicaţie” / Foto: Captură video youtube

Concedierile masive au făcut ravagii în rândul angajaţilor marilor companii de tehnologie, fiind afectați chiar și români care lucrau acolo. Un român povestește cum celebra companie Meta, deținătoare a platformelor Facebook şi Instagram, a lăsat șomeri peste noapte 11 000 de oameni, printr-un simplu mail. 

Din nefericire pentru Victor Micu, un angajat al companiei Meta din New York, visul american i-a lăsat un gust amar, în momentul în care, fără vreo avertizare a rămas fără loc de muncă. Acesta lucra de doi ani jumate la sediul Meta, însă presimțea că sfârșitul este aproape, conform zvonurilor din presă.

Astfel, într-o seară, care avea să fie chiar ultima, a postat un selfie pe Facebook cu el de la companie, scriind următorul mesaj: „fac o poză acum, că cine ştie...”. Cel mai moment a fost a doua zi de dimineaţă, când hazul de necaz devenise realitate.

 

Concedierile în masă care au avut loc foarte neașteptat l-au vizat și pe român

 

Victor Micu, business consultant la Meta și-a mărturisit povestea și mai ales șocul prin care a trecut, fiind dezamăgit de modul în care compania a încetat colaborarea, atât cu el, cât și cu restul miilor de angajați concediați.

„Peste noapte, miercuri dimineaţă m-am trezit cu un mail la şase dimineaţa care explica frumos care este situaţia şi în acelaşi timp cu tot accesul la muncă întrerupt. Nu-mi explic care a fost logica din spatele alegerilor. Nu am primit nicio explicaţie legată de performanţa mea în companie şi de ce am fost ales tocmai eu pentru disponibilizare.”

 

10.999 de angajaţi ai Meta au fost concediați printr-un mail

 

În America se poate orice. Într-o zi poţi să dai tot ce ai mai bun şi a doua zi să te trezeşti că nu mai e nevoie de tine”, completează Victor Micu.

Fondatorul şi directorul Meta şi-a turnat cenuşă în cap pentru cel mai dramatic val de concedieri din istoria companiei. 13 la sută din angajaţi au fost demişi, în condiţiile în care la finalul lunii septembrie compania număra 87 de mii de lucrători. După ce a investit masiv în Metaverse, Meta a pierdut într-un an aproape 600 de miliarde de dolari la bursă. 

 

Declarația lui Mark Zuckerberg, CEO Meta

 

Director executiv al companiei, celebrul Mark Zuckerberg nu a explicat absolut nimic legat de această întâmplare, ci pur și simplu a eclarat că decizia a fost luată de el. „Vreau să spun din start că îmi asum întreaga responsabilitate pentru această decizie.”

„Îşi asumă mai multe greşeli pe care le-a luat în conducere, ceea ce mi se pare nobil pe de-o parte, dar în acelaşi timp nu spune cum vede el viitorul companiei, unde se îndreaptă lucrurile.”, spune Victor Micu, business consultant la Meta. 

„În continuare, vor mai acoperi încă şase luni de asigurare medicală. Ceea ce e un pachet destul de bun. Urmăresc un vis de mai mulţi ani şi anume să călătoresc un an în jurul lumii. Poate acesta este un semn. ”, mai spune românul conform Observator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel