Un român din Italia, gelos și abuzator, condamnat pentru că nu-și lăsa soția să iasă din casă. Nu avea voie să discute cu nimeni

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un român din Italia a fost condamnat pentru că și-a terorizat soția: aceasta nu avea voie să iasă din casă sau să discute cu alții. Soțul o maltrata și jignea periodic. 

Timp de trei ani, femeia a fost supusă abuzurilor soțului ei, suferind bătăi dese. Bărbatul îi dicta cum trebuie să se îmbrace și i-a limitat chiar și libertatea pentru că ar fi împiedicat-o să iasă din casă sau să vorbească cu alte persoane. Nu avea voie să discute decât cu persoanele acceptate de soțul ei.

O relație care a început să fie dificilă chiar înainte de căsătorie. Bărbatul de 31 de ani a bătut-o prima oară cu o zi înainte de nuntă. Apoi situația s-a înrăutățit. Într-o seară a încercat să-și sufoce soția cu o pernă. Mama ei a intervenit și a reușit să o salveze.

Astăzi, soțul violent a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru maltratare în familie. Pedeapsa a fost decisă de judecătoarea Francesca Grassi.

Potrivit acuzațiilor și mărturiei mamei victimei, românul și-ar fi bătut soția și o jignea periodic cu cuvinte de genul „ești urâtă, ești o nebună”. Românca ar fi fost victima soțului în perioada cuprinsă între anii 2019 și 2021. 

Într-o zi mama și fiica au plecat de acasă pentru că prima dorea să-și caute de lucru. „Am fost afară doar o jumătate de oră" - a relatat mama femeii atunci când a fost audiată ca martor, în octombrie anul trecut - "și, întorcându-ne acasă, a început să ne insulte că am plecat la bărbați, că nu suntem bune de nimic".

O perioadă mama soției a locuit cu cei doi în localitatea Jesi din Italia.

Cum s-au cunoscut cei doi și ce a suportat românca

 

Cei doi români s-au cunoscut în Italia și după opt luni de logodnă s-au căsătorit.

„Într-o seară am auzit țipete și am fugit în camera lor - povestește mama victimei - și l-am văzut ținând o pernă peste fața fiicei mele. Când m-a văzut, a spus că se joacă, dar fiica mea era îngrozită, mi-a spus că nu, că a vrut să o sufoce”.

Prima plângere a fost depusă abia în martie 2021. Prima care a apelat la poliție a fost mama victimei pentru că în timpul unui apei telefonic cu fiica ei, în care tânăra de 30 de ani plângea pentru că fusese bătută, cineva a închis telefonul și nu a mai putut lua legătura cu aceasta timp de două zile. Soțul îi luase telefonul mobil.

Apoi a urmat și plângerea propriu zisă a victimei. Un polițist la care a ajuns pentru a depune plângerea a spus că nu a văzut vânătăi pe corpul femeii, cel puțin în zonele vizibile de pe corp.

În schimb, angajatorul tinerei a declarat că a văzut mai multe vânătăi pe brațele femeii. În altă zi angajatorul a văzut-o foarte tăcută și cu brațul umflat. A realizat că a fost bătută de soțul ei și a trimis-o la un centru anti-violență.

Femeia, apărată de Elisabetta Candi, a obținut și despăgubiri de 15 000 euro de la soțul abuzator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel