Un român din Italia a cumpărat alimente de peste 10.000 de euro cu bani scoși din uz; monedele ar fi trebuit să ajungă la turnătorie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 55 de ani se tot aproviziona cu produse bio de la automatele din Imola (provincia Bologna, regiunea Emilia-Romagna), folosind monede euro care erau scoase din uz și urmau să fie casate.

A fost identificat bărbatul român de 55 de ani care "făcea cumpărături" de produse bio de la automatele de vending folosind monede euro scoase din uz și care urmau să ajungă la turnătorie pentru a fi topite.

Carabinierii de la Stația Casalfiumanese au prins un bărbat român în vârstă de 55 de ani, rezident în Imola, acuzat că a introdus în țară și a făcut uz de bani falși. Sesizarea a apărut în timpul unei percheziții domiciliare aprobate de Procuratura din Bologna, pe care carabinierii au efectuat-o la domiciliul subiectului, suspectat că deținea monede destinate distrugerii.

Peste 10.000 de euro pagubă pentru producători

 

Ancheta fusese declanșată în urma plângerii unui agricultor din zonă, care se adresase carabinierilor pentru a semnala deteriorarea automatelor de distribuire a laptelui, iaurtului, ouălor și brânzeturilor pe care le folosea pentru a-și vinde produsele în zonă. În special, în urma examinării distribuției automatelor, a reieșit că cineva „cumpăra“ produse alimentare cu monede stricate, care blocau mecanismul de alimentare, creând neplăceri pentru ceilalți clienți și punând într-o lumină proastă societatea, care a fost nevoită să repare rapid automatele.

2. -imagine fara descriere- (monede-euro-scoase-din-uz_53725400.PNG)

Operațiunile de percheziție ale carabinierilor la domiciliul individului s-au încheiat cu descoperirea a peste 11 kg de monede care nu mai erau folosibile. Investigațiile ulterioare efectuate de carabinieri au scos la iveală faptul că bărbatul de 55 de ani făcea "cumpărături" și de la aparatele ale altor două ferme, din Medicina (BO) și Sesto Imolese (BO), cumpărând ouă și cartofi în același modus operandi care i-a permis să-și însușească produsele alimentare, deteriorând aparatele automate, potrivit La Milano.

Fermele vizate de subiect au suferit prejudicii economice de peste 10.000 de euro.

Monedele euro casate, folosite de români la înșelătorii în toată Europa

 

Se pare că înșelătoriile cu monede scoase din uz sunt deja cunoscute de românii din Europa. Recent, un alt român, în vârstă de 33 de ani, a fost oprit la punctul de trecere a frontierei Kiefersfelden, Germania, având în roata de rezervă a mașinii o sumă impresionantă de monede de doi euro anulate. Vameșii au descoperit 62 de kilograme de astfel de monede, în valoare totală de 15.000 de euro. Investigarea a scos la iveală că aceste monede fuseseră inițial vândute ca fier vechi și ulterior folosite ilegal pentru alimentarea aparaturii de jocuri de noroc. Românul a declarat că le-ar fi găsit lângă o pubelă de gunoi în Italia, însă autoritățile au pus sub semnul întrebării această versiune.

Investigația efectuată de biroul de investigații vamale din München a relevat că aceste monede, inițial anulate, au fost ulterior presate ilegal și folosite pentru spălarea de bani în aparatele de jocuri. Acest caz a arătat că monedele scoase din circulație pot avea destinații neașteptate și pot fi folosite în mod ilegal pentru diverse activități. Sentința finală a fost de doi ani cu suspendare pentru contrafacere în cazul românului din Germania, iar monedele au fost anulate corespunzător de către Bundesbank.

Citește mai multe despre acest caz AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel